Ένας τυφλός αριστούχος φοιτητής

Ορκίστηκε ένας τυφλός αριστούχος φοιτητής ονόματι  Αργύρης Κουμτζής. Είναι ο φοιτητής που το 2014 πέτυχε στη σχολή Φυσικών στη Θεσσαλονίκη και απορρίφθηκε γιατί ο κανονισμός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Φυσικής απαγόρευε για πρακτικούς λόγους και ευνόητους, μέχρι παλαιότερα έστω, άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα ή με σημαντική απώλεια όρασης και τυφλούς να φοιτήσουν με τη λογική ότι δεν θα μπορούν για πρακτικούς λόγους να ανταποκριθούν στα μαθήματα και ιδιαίτερα στα εργαστήρια της σχολής.

Ο φοιτητής αυτός ήρθε να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα  στα ελληνικά πανεπιστήμια που για τα ξένα πανεπιστήμια είναι ξεπερασμένα, καθώς ήδη έχει πάρει τετραετή υποτροφία σε γερμανικό πανεπιστήμιο για διδακτορικό. Όχι μόνο κατάφερε να πάρει το πτυχίο του αλλά αρίστευσε με 9,39 και διάβασε και τον όρκο στην ορκωμοσία. Πολλά μπράβο λοιπόν καθώς άνοιξε το δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις και σε άλλα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα τις υποδομές για άτομα με αναπηρία να μπορούν να σπουδάσουν όπως και στο εξωτερικό και να μην υπάρχουν κανονισμοί που να τους αποκλείουν επειδή δεν υπάρχουν αυτές οι συνθήκες έτσι ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν. Με λίγα λόγια να εκσυγχρονιστούν και να εξοπλιστούν τα ελληνικά πανεπιστήμια και σχολεία γενικότερα.

Το δυσάρεστο στην όλη κατάσταση και υπόθεση είναι ότι χρειάστηκε η παρέμβαση υπουργού ο οποίος άκουσε το πρόβλημα στην τηλεόραση για να μεσολαβήσει να γραφτεί στη σχολή ο φοιτητής.  Ήταν ο τότε υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος

Πηγή: notospress.gr