Συγκινητική συμμετοχή στην 35η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Μαρούσι

Με μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών και εργαζομένων του Δήμου πραγματοποιήθηκε η 35 η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου 2020, στο Δημαρχείο της πόλης.

Οι αιμοληψίες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ραντεβού για την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και πρόληψης από τον covid-19, ενώ το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» διασφάλισε την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

251 εθελοντές αιμοδότες, εκ των οποίων οι 61 προσήλθαν για πρώτη φορά να δώσουν αίμα, με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης αφιέρωσαν λίγα λεπτά από το χρόνο τους και προσέφεραν αίμα.

Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών, συγκεντρώθηκαν 228 μονάδες αίματος, με τις οποίες ενισχύεται η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου βρέθηκε κοντά και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» που διεξήγαγε την αιμοληψία, τους εργαζόμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών και τους εθελοντές αιμοδότες.

Σημειώνεται ότι την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της δράσης είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) κ. Πέτρος Κόνιαρης με τη συνδρομή του προσωπικού του Οργανισμού, ενώ η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει ανοικτή στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

Πηγή: xtypos.gr