Έπεσε από ελικόπτερο στη θάλασσα, χωρίς αλεξίπτωτο- Από ύψος 40 μέτρων για καλό σκοπό

Προσπάθεια πρώην αλεξιπτωτιστή για ρεκόρ, με καλό σκοπό 

Άλμα που κόβει την ανάσα πραγματοποίησε πρώην αλεξιπτωτιστής στη Βρετανία. Έπεσε από ελικόπτερο- από ύψος περίπου 40 μέτρων- στη θάλασσα, χωρίς αλεξίπτωτο.   Ο Τζον Μπριμ, ή «ιπτάμενο ψάρι» όπως είναι το παρατσούκλι του, έκανε αυτό το άλμα με στόχο να καταρρίψει το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά και προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο 34χρονος πραγματοποίησε πτώση περίπου 4 δευτερολέπτων, ενώ έπεσε στο νερό με ταχύτητα περίπου 130 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το BBC. Στη θάλασσα υπήρχαν σκάφη και δύτες, για λόγους ασφαλείας.   Σύμφωνα με τους δύτες που έφτασαν αμέσως δίπλα του, ο Μπριμ έπεσε «άτσαλα» στο νερό και έχασε για λίγο τις αισθήσεις του, επειδή χτύπησε στο κεφάλι. Πάντως, λίγο αργότερα εθεάθη να περπατά και να μιλά στους γιατρούς, που τον εξέτασαν, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Στόχος του Τζον Μπριν ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς σχετικά με την ψυχική υγεία των πρώην μελών των ενόπλων δυνάμεων. Σε ό,τι αφορά το ρεκόρ, εκπρόσωπος του βιβλίου Γκίνες δήλωσε ότι αναμένονται οι αποδείξεις για το άλμα του Μπριμ, προκειμένου να επικυρωθεί ότι πέτυχε ρεκόρ.

Πηγή: www.lifo.gr