Δράσεις Συλλόγου “Καθαρή Μάνη” και εθελοντών

Τον κεντρικό δρόμο Στούπας-Καρδαμύλης καθάρισαν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου οι εθελοντές του Συλλόγου Καθαρή Μάνη και έδωσαν το μήνυμα στους διερχόμενους οδηγούς να μην πετούν σκουπίδια και να μη ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Επίσης, την Τετάρτη 21 του μήνα έγινε η πρώτη ενημέρωση μιας γειτονιάς της Στούπας για τη διαλογή των σκουπιδιών στα σπίτια και τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στον πράσινο/γκρι κάδο. «Η ανταπόκριση γι’ αυτό το ξεκίνημα ήταν ευχάριστη και συγκινητική και διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι είναι ήδη ευαισθητοποιημένοι στην ανακύκλωση και τη χρήση των οργανικών αποβλήτων στη δημιουργία κομπόστ ή τη σίτιση των ζώων.

Οι ενημερωτικές αυτές καμπάνιες γίνονται σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, συλλόγους και κατοίκους εθελοντές και θα συνεχιστούν σε όλα τα χωριά του Δήμου Δυτικής Μάνης. Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία και υποστήριξη του το Τοπικό Συμβούλιο Στούπας Νεοχωρίου» αναφέρει η κα Σοφία Χριστοφιλοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Καθαρή Μάνη, σε συνεργασία με Τοπικά Συμβούλια, ΓΑΙΑ, Σύνδεσμο Καταλυματιών, Συντονιστική Επιτροπή Εθελοντών και Κατοίκων.

Να σημειωθεί πως την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, στις 5.00 το απόγευμα στο καφέ «Ακταίο» στη Στούπα δόθηκε ομιλία του κ. Σταύρου Αργυρόπουλου, πρώην δημοτικού συμβούλου Σπάρτης, επιχειρηματία, συνιδρυτή με άλλους 140 Σπαρτιάτες της Λακωνικής Βιοενεργειακής Εταιρείας Ανακύκλωσης στη Σπάρτη και πρωτεργάτη στην Πελοπόννησο στην εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας και Διαλογής στη πηγή.

Πηγή: tharrosnews.gr