Έξι υποτροφίες από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Έξι υποτροφίες σε Μεσσηνίους φοιτητές

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας αποφάσισε την χορήγηση υποτροφίας σε 6 νέους Μεσσηνίους προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα: «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας» ύστερα από συνεδρίαση αποφασίστηκε το παραπάνω από το Διοικητικό Συμβούλιο του ανωτέρω Ιδρύματος, υπό την προεδρεία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Νέοι Υπότροφοι εγένοντο έξι οικονομικά αδύναμοι φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι σπουδάζουν σε διάφορα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελλάδος. Οι Υπότροφοι αυτοί θα λαμβάνουν 300 ευρώ μηνιαίως καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Ανάμεσα στους νέους Υποτρόφους συμπεριλαμβάνεται και ένας φοιτητής Ιατρικής Σχολής Παν. της Ελλάδος, ο οποίος λαμβάνει την Υποτροφία εις μνήμην του Ιατρού Ιωάννου Μίχου. Από το έτος 2010, πρώτο έτος λειτουργίας του Ταμείου, έχουν χορηγηθεί συνολικά 78 Υποτροφίες και συνεχίζουν σήμερα να λαμβάνουν την Υποτροφία 20 φοιτητές και φοιτήτριες, το ποσό δε, το οποίο έχει διατεθεί από το Ίδρυμα ανέρχεται στις 820.000 Ευρώ.

Επίσης επιπλέον των Υποτροφιών σημαντικό ποσό έχει διατεθεί ως έκτακτο φοιτητικό βοήθημα σε 120 φοιτητές της Μεσσηνίας καθώς και σε όσους φοιτητές προσέφεραν εθελοντική εργασία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Οι υποτροφίες θα δοθούν στους ανωτέρω φοιτητές και φοιτήτριες στις 12 Νοεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Καλαμάτας μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού.

Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και για την εφετινή οικονομική ενίσχυση, προς: α) το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου για την μεγάλη οικονομική προσφορά τους, β) τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, γ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία η Ελεήστρια» Κορώνης, δ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία Σγράπα» Πυλίας, ε) τον Εφημέριο και τα μέλη της Επιτροπής του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας, στ) τους φίλους του Ιατρού Ιωάννου Μίχου, οι οποίοι εις μνήμην του διέθεσαν το χρηματικό ποσό της Υποτροφίας για έναν φοιτητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου της Ελλάδος, και ζ) όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.»

Πηγή: Foititikanea.gr

https://www.foititikanea.gr/%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82/21247-%CE%AD%CE%BE%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82

Πηγή: Foititikanea.gr