Δυναμική συμμετοχή της Κέας στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών

Ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών κάθε φθινόπωρο είναι η παλαιότερη και ευρύτερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης πολιτών για τα απορρίμματα σε ακτές και θάλασσα και αποτελεί πρωτοβουλία του μη-κυβερνητικού οργανισμού Ocean Conservancy.

Ο Δήμος Κέας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της HELMEPA, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια συντονισμού της εθελοντικής αυτής δράσης στην Ελλάδα, συντόνισε τη διοργάνωση εθελοντικών καθαρισμών ακτών στην Κέα. Τα σχολεία του νησιού , με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, δέχτηκαν να συμμετάσχουν ενεργά στη δράση δείχνοντας την αγάπη τους στη θάλασσας και το φυσικό περιβάλλον.

Με προτεραιότητα την ασφάλεια και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας καθάρισαν εθελοντικά την παραλία της Κορησσίας. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Κορησσίας ανέλαβαν την παραλία του Βουρκαρίου.

Στη συνέχεια, στη δράση έλαβε μέρος και το Δημοτικό Σχολείο Ιουλίδας. Οι τάξεις Δ και ΣΤ, την Τετάρτη 20/10/2020, καθάρισαν εθελοντικά την  παραλία του Οτζιά και η Ε τάξη, την Παρασκευή 23/10/2020, την παραλία των Ποισσών.

Nοιαζόμαστε για τη θάλασσα και το μέλλον μας! Mε την ευκαιρία του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών ας αναλογιστούμε την ευθύνη που έχει ο καθένας μας απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα της υπερβολικής χρήσης του πλαστικού και της θαλάσσιας ρύπανσης. Πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς και τους μεγάλους εθελοντές μας που συμμετείχαν στον καθαρισμό των ακτών του νησιού της Κέας.

Πηγή: koinignomi.gr