Αρχική BREAKING NEWS Όταν ο Σον Κόνερι απήγγειλε την «Ιθάκη» του Καβάφη για καλό σκοπό

Όταν ο Σον Κόνερι απήγγειλε την «Ιθάκη» του Καβάφη για καλό σκοπό

Ο Σον Κόνερι Πέθανε σήμερα σε ηλικία 90 ετών.

Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Σον Κόνερι που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Σύμφωνα με το BBC, o διάσημος Σκοτσέζος, πέθανε στον ύπνο του, ενώ βρισκόταν στις Μπαχάμες.

Αποχαιρετάμε τον σπουδαίο ηθοποιό και καλύτερο Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών, ακούγοντοντας τη βραχνή και αξέχαστη φωνή του να απαγγέλει την «Ιθάκη» του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη από τον πασίγνωστο ηθοποιό Σον Κόνερι.

Η «Ιθάκη» από τον Σον Κόνερι

Ενώνοντας τις δυνάμεις του το 2004 με τον διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη μας Βαγγέλη Παπαθανασίου, με τον οποίο υπήρξαν και πολύ καλοί φίλοι, ο Σον Κόνερι μάς χάρισε μια συγκλονιστική απαγγελία της «Ιθάκης» «ντυμένη» με τη μουσική του συνθέτη.

«Είναι μια υπέροχη ιστορία, από τις ωραιότερες που έχω συναντήσει και κάτι πολύ διαφορετικό από ό,τι έχω διαβάσει» είχε δηλώσει ο Σερ Σον Κόνερι για την Ιθάκη ένα από τα σπουδαιότερα ποιήματα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη αλλά και ολόκληρης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μιλώντας για τον ίδιο τον ποιητή είχε τονίσει: «είναι σοφός, απλός και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να απευθύνεται κανείς στο κοινό».

Η απαγγελία του ηθοποιού περιέχεται στο cd με τίτλο «Ithaca» το οποίο συνόδευε το βιβλίο της συζύγου του, Μισελίν Ροκμπρίν-Κόνερι, «A journey in colour» με ζωγραφικά έργα της.

Η συλλογή αυτή κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων αποκλειστικά στην Αθήνα για καλό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις όπως και εκείνα από τα δικαιώματα του ζεύγους Κόνερι και του Βαγγέλη Παπαθανασίου, διατέθηκαν για τους σκοπούς του φιλανθρωπικού συλλόγου «Οι φίλοι του παιδιού».