Διεθνής Ημέρα Προσωπικού που εργάζεται με τους εθελοντές

Η ΠΡΟΝΟΙΑ, ως πρωτοστάτης Προνοιακός Οργανισμός, στα 48 χρόνια ζωής της, αποδεικνύει τη διαχρονικότητα και αναγκαιότητα του Εθελοντισμού

Η καθιέρωση του θεσμού της International Volunteer Managers Day / Διεθνής Ημέρα Προσωπικού που Εργάζεται με τους Εθελοντές, τιμάει τους ανθρώπους που οργανώνουν, στηρίζουν και ενθαρρύνουν τον εθελοντισμό σε κάθε επίπεδο και πτυχή της κοινωνίας μας.

Μετά από μια δύσκολη χρονιά όπως το 2020, με τις προκλήσεις της πανδημίας και την αβεβαιότητα του αύριο, το φετινό θέμα αντικατοπτρίζει το ερώτημα στο πώς θα διαμορφώσουμε το μέλλον του εθελοντισμού, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ως ευκαιρίες εξέλιξης και προόδου στον κόσμο μας, αξιοποιώντας τα μαθήματα που πήρε η ανθρωπότητα για το καλό της και για μια πιο ουσιαστική και ανθρώπινη ζωή πάνω στον πλανήτη μας.

Η ΠΡΟΝΟΙΑ, ως πρωτοστάτης Προνοιακός Οργανισμός, στα 48 χρόνια ζωής της, αποδεικνύει τη διαχρονικότητα και αναγκαιότητα του Εθελοντισμού. Ιδρύθηκε από εθελοντές και συμπεριέλαβε στους κόλπους της εθελοντικά προγράμματα που ανακουφίζουν την παροικία για περίπου μισό αιώνα ζωής.

Όπως άλλαξαν οι συνθήκες ζωής μας το 2020, έτσι και ο εθελοντισμός προσαρμόστηκε, ώστε να τις εξυπηρετήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις καινούριες ανάγκες.

Προσωπικό και εθελοντές, ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους και τις ανάγκες των ηλικιωμένων μας με ασφάλεια και υψηλό φρόνημα. Κράτησαν ψηλά το ηθικό των ηλικιωμένων με συχνές τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Ανέλαβαν πρωτοβουλίες και διαμόρφωσαν την προσφορά τους συμμορφούμενοι με τις αναγκαίες απαιτήσεις της παγκόσμιας απειλητικής πανδημίας.

Εθελοντές και προσωπικό κατάφεραν να κρατηθούν δυνατοί, αισιόδοξοι και να στηριχθούν οι συνάνθρωποί μας, ώστε η μετάβαση στην καινούρια μας πραγματικότητα να γίνει απαλά, χωρίς τραύματα και απώλειες.

Ευελπιστούμε στην καλή συνέχεια του αγώνα.

Χρόνια πολλά στο ακούραστο προσωπικό και εθελοντές των εθελοντικών προγραμμάτων της ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

Πηγή: neoskosmos.com