Εθελοντική Αιμοδοσία στις Γούρνες

Εθελοντική Αιμοδοσία  πραγματοποιείται σήμερα  Δευτέρα 02/11/2020 στις Γούρνες στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Ευαγγελισμού και ώρες 16:30 – 19:30, με αφορμή την γιορτή του πολιούχου Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για μια προσπάθεια την οποία διοργανώνουν ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» στα πλαίσια του προγράμματος «αιμοδοτούμε_μαζί», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γουρνών Πεδιάδος «Η Πρόοδος». Συμμετέχουν επίσης ο Σύλλογος  Γονέων κ Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γουρνών , η  Ενορία Γουρνών και ο  Σύνδεσμος  Ανάπτυξης Γουρνών. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα Κέντρου Αίματος Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δεν έχουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Το αίμα εξολοκλήρου διατίθεται στις ανάγκες παιδιών με μεσογειακή αναιμία, χειρουργεία, τροχαία, τοκετούς ή αιματολογικά νοσήματα. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή.

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com www.aimatocritis.gr

αιμοδοσια

Πηγή: cretalive.gr