Σεισμός- Σάμος: Κάλεσμα για εθελοντική συμμετοχή

Παράλληλα, κάλεσμα προς τα μέλη του ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου για εθελοντική συμμετοχή στην προσπάθεια καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών στη Σάμο απευθύνει ο πρόεδρος του Τμήματος

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο μεταφέρονται από τη Μυτιλήνη στη Σάμο 70 συνοριοφύλακες, προκειμένου να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής στο έργο τους.

Παράλληλα, κάλεσμα προς τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βορειοανατολικού Αιγαίου απευθύνει ο πρόεδρος του Τμήματος Στρατής Μανωλακέλλης για εθελοντική συμμετοχή στην προσπάθεια καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών στη Σάμο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ζημιές, και το μέγεθος της καταστροφής, είναι μεγάλο, αφού έχουν υποστεί, παλαιά κυρίως κτίσματα, ολική καταστροφή και άλλα, «διαμπερείς ρωγμές και αποκλίσεις από την κατακόρυφο». Μερικά από αυτά, σημειώνει πρέπει να κριθούν επικινδύνως ετοιμόρροπα, ώστε να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

«Το περιφερειακό μας τμήμα καλεί τους συναδέλφους σε συστράτευση προκειμένου να συνδράμει στη σωστή διεκπεραίωση των διαδικασιών αποτίμησης και καταγραφής των ζημιών», σημειώνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ