Αρχική BREAKING NEWS Ολυμπιακός: Σήμερα Πέμπτη η εθελοντική αιμοδοσία

Ολυμπιακός: Σήμερα Πέμπτη η εθελοντική αιμοδοσία

Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ότι σήμερα Πέμπτη (5/11) θα πραγματοποιηθεί, υπό την τήρηση των αυστηρών μέτρων, η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Ολυμπιακός, παρά τις δύσκολες συνθήκες και τα αυστηρά μέτρα ελέω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ότι η διεξαγωγή της καθιερωμένης εθελοντικής υπηρεσίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (5/11) και για έξι ώρες, από τις 15:00-19:00, στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μεταξά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Πιστή στο ραντεβού της με την εθελοντική αιμοδοσία δύο φορές το χρόνο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Λόγω των αυστηρών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ σχετικά με τον συνωστισμό, η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στοτμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μεταξά την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, από τις 15:00 έως τις 19:00, κατόπιν ραντεβού.

Οι αιμοδότες για αποφυγή του συγχρωτισμού θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού που θα κλείνεται στο τηλέφωνο 2104511459, πρωινές ώρες Δευτέρα έως Παρασκευή.

Η θεσμοθέτηση της αιμοδοσίας δύο φορές το χρόνο αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της σημαντικής κοινωνικής συνεισφοράς του Ολυμπιακού, κάνοντας έτσι πράξη την ευθύνη της ομάδας μας απέναντι στην κοινωνία.

Η δωρεά αίματος είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη, βοηθά τον οργανισμό μας να ανανεώνεται και διαρκεί μόνο 10 λεπτά. Ο αιμοδότης χαρίζει μια ευκαιρία σε έναν ασθενή να σωθεί η ζωή του, χαρίζει ελπίδες σε αυτούς που είναι κοντά ή εξαρτώνται από αυτόν τον ασθενή. Ο αιμοδότης, όπως δείχνουν οι έρευνες, κυρίως κάνει καλό και στο δικό του οργανισμό, ανανεώνοντας και αναζωογονώντας το αίμα του και μικραίνοντας τις πιθανότητες να πάθει καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό ή καρκίνο. Η ηθική ικανοποίηση και η χαρά που παίρνει δίνοντας λίγο αίμα είναι αμέτρητη.

Η αιμοδοσία δίνει ζωή. Πολλοί συνάνθρωποί μας χρειάζονται αίμα και οφείλουμε να είμαστε εκεί. Οι διεθνείς στατιστικές λένε ότι το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος, ενώ μόνο το 5% των ανθρώπων που μπορούν να γίνουν αιμοδότες δίνουν αίμα.

Μη διστάζετε και μην αφήνετε τον φόβο να σας κατευθύνει. Ελάτε να γίνετε μέλος της Ομάδας Αίματος του Ολυμπιακού”.

Πηγή: sport24.gr