Συνεργασία με Special Olympics Hellas για τον Φοίνικα

Την έναρξη της συνεργασίας με τα Special Olympics Hellas ανακοίνωσε η Ακαδημία του Φοίνικα Χανίων.

Οπως γίνεται γνωστό από την ανακοίνωση, μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει το προπονητικό πρόγραμμα ποδοσφαίρου για τους αθλητές Special Olympics, το οποίο θα πραγματοποιείται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ακαδημία του Φοίνικα αναφέρει τα εξής:

Με μεγάλη μας χαρά, ανακοινώνουμε τη συνεργασία του Α.Ο. Φοίνικα Χανίων Ιταλική Ακαδημία με τα Special Olympics Hellas, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της 12ης Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου των SOH, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020.

Τα Special Olympics Hellas είναι ένας αθλητικός, εκπαιδευτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος στηρίζεται στον εθελοντισμό και προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα με νοητική αναπηρία, μέσω της προπόνησης και συμμετοχής σε Αγώνες, να αναπτυχθούν σωματικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ενταχθούν στις καθημερινές δραστηριότητας. Στη διάρκεια της διαδρομής τους, τα Special Olympics Hellas καθιερώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών σαν ένας από τους πιο ενεργούς αθλητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα για άτομα με νοητική αναπηρία.

 

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δημιουργηθεί στα Χανιά και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου “ELPISNIKI”, το νέο Προπονητικό Πρόγραμμα Ποδοσφαίρου Special Olympics. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται χωρίς οικονομική επιβάρυνση στη συμμετοχή των αθλητών μας.
Καλούμε τους γονείς και τους εν δυνάμει αθλητές να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο 6980273358 (Δημήτριος Ακουμιανάκης), ώστε να ενημερωθούν για το Προπονητικό Πρόγραμμα Ποδοσφαίρου Special Olympics, τα απαραίτητα έγγραφα που θα χρειαστούν για την εγγραφή τους και τις ημέρες και ώρες που θα πραγματοποιείται το πρόγραμμα.

Σας γνωστοποιούμε ότι λόγω της πανδημίας του Covid-19 θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν συνταχθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τα Special Olympics International.

Ένα Προπονητικό Πρόγραμμα Special Olympics για να λειτουργήσει χρειάζεται την υποστήριξη από τους εθελοντές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους αθλητές μας αλλά και να δώσουν την ευκαιρία στους αθλητές να ενταχθούν στον κόσμο του αθλητισμού.

Αν θες να μπεις και εσύ στην ομάδα των εθελοντών μας συμπλήρωσε την αίτηση σου στο: http://specialolympicshellas.gr/volunteer .

Στόχος μας είναι η ένταξη όλο και περισσότερων ατόμων με νοητική αναπηρία, από όλους τους φορείς ειδικής αγωγής του τόπου μας και των γύρω περιοχών στο κοινωνικό σύνολο, μέσω του αθλητισμού και πάντα σε συνθήκες σεβασμού και αποδοχής.

Πηγή: athlitiko.gr