Μήνυμα στήριξης με εθελοντική αιμοδοσία για τη Μονάδα Αλτσχάιμερ Βόλου

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε προχθές στον Βόλο από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη». Με το κοινωνικό μήνυμα της προσφοράς σε πρώτη θέση, οι δύο φορείς συνεργάζονται για μια ακόμη φορά, με στόχο την κάλυψη των αναγκών όσων έχουν ανάγκη από αίμα.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε έξω από την Μονάδα Αλτσχάιμερ Βόλου, με την επιστημονικά υπεύθυνη της δομής Μάγδα Σουσουρή να υπογραμμίζει  ότι «το μήνυμά μας είναι αλληλεγγύη και προσφορά στο συνάνθρωπο. Το μότο της σημερινής μέρας είναι «δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή». Παράλληλα υπογράμμισε ότι η παραπάνω προσπάθεια υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον σύλλογο «Η Αλληλεγγύη» και «ευελπιστούμε να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στον κάθε συνάνθρωπο που χρειάζεται έστω και μια μονάδα αίματος. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Αναφερόμενος στην τριετή συνεργασία με την Μονάδα Αλτσχάιμερ Βόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Ιγνάτιος Γελαγώτης, επεσήμανε από την πλευρά του ότι «συγκεντρώνουμε μονάδες αίματος, με την συγκεκριμένη συνεργασία, για να εξυπηρετούμε το Αλτσχάιμερ». Μεγάλη η προσπάθεια σε καιρό πανδημίας, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια. Κλείνοντας, απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης της προσπάθειας, καθιστώντας σαφές ότι «όσοι επιθυμούν, μπορούν άφοβα να προσέλθουν, φορώντας την μάσκα τους».

Πηγή: taxydromos.gr