Δ. Παύλου Μελά: Εθελοντική αιμοδοσία στην Ευκαρπία

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 και τις ώρες 9.00-12.30, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παύλου Μελά διοργανώνει αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου και του Λυκείου της Ευκαρπίας, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 1.

«Ότι ομάδα αίματος και αν είσαι, έλα να προσφέρεις αίμα και ζωή», αναφέρει η πρόσκληση του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων Χαράς Αμανατίδου, που προτρέπουν τους πολίτες να προσέλθουν σε μια διαδικασία που διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, ενώ η προσφορά της αξίζει μια ζωή, καθώς το αίμα είναι ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας που κάθε μέρα σώζει στην κυριολεξία τις ζωές συνανθρώπων μας. Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται αλλά μόνο χαρίζεται και δεν πρέπει να λείψει σε κανέναν όταν θα έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

Τις αιμοληψίες θα διεκπεραιώσει το εξειδικευμένο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, με την υποστήριξη του Τμήματος Δομών υγείας και τρίτης ηλικίας του Δήμου Παύλου Μελά που έχει φροντίσει ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα αυστηρά μέτρα προστασίας για τον Covid-19, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών και του προσωπικού.

Μάλιστα έχουν προγραμματιστεί απολυμάνσεις του Γυμναστηρίου πριν και μετά την αιμοδοσία, για προληπτικούς λόγους, ενώ η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Παύλου Μελά θα συνδράμει στην καλύτερη οργάνωση της αιμοδοσίας.

Οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ τους και να φορούν μάσκα.

Πηγή: hestival.gr