Ο Marcus Rashford ενώνει τις δυνάμεις του με τον οίκο Burberry για καλό σκοπό

Το σπουδαίο βρετανικό brand συνεργάζεται με τον Άγγλο επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για καλό σκοπό.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν διανύει σίγουρα τις καλύτερες μέρες της ιστορίας της σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, ωστόσο ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να είναι υπερήφανος κάθε φίλος των Κόκκινων Διαβόλων ακούει στο όνομα Marcus Rashford. Ο 22χρονος Άγγλος επιθετικός δεν αποτελεί μόνο έναν πραγματικά σημαντικό ποδοσφαιριστή αλλά παρουσιάζει σπουδαίο έργο και εκτός των 4 γραμμών του γηπέδου.

Τον περασμένο Ιούνιο, η κυβέρνηση του Boris Johnson, ανάμεσα σε όλες τις άλλες τραγικές επιλογές της, αποφάσισε να διακόψει την παροχή δωρεάν σχολικών γευμάτων στα παιδιά των φτωχών οικογενειών της χώρας. Από τα συγκεκριμένα vouchers εξασφαλιζόταν φαγητό για περισσότερα από 200.000 παιδιά. Ο Rashford πήρε μία σημαντική πρωτοβουλία προς όφελος των φτωχών, στέλνοντας μία επιστολή προς το βρετανικό Κοινοβούλιο, τονίζοντας την ανάγκη σίτισης των μαθητών στην Αγγλία, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, όπου ακόμη περισσότερες οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται.

Ο Marcus Rashford ενώνει τις δυνάμεις του με τον οίκο BurberryBurberry

Η προσπάθειά του φάνηκε πως έπεισε την κυβέρνηση, που παραδεχόμενη το λάθος της ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου σίτισης, με ένα κονδύλι που φτάνει τα 120 εκατομμύρια λίρες. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Marcus Rashford έγινε ο ήρωας της εβδομάδας στο Νησί αλλά και στον κόσμο του ίντερνετ, γνωρίζοντας από όλους την αποθέωση και δείχνοντας πώς ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο μπορεί να αξιοποιήσει τη δύναμη της φωνής του για έναν καλό σκοπό. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

Στα μέσα του καλοκαιριού, μαζί με την οργάνωση FareShare, μοίρασε γεύματα σε 3.000.000 ανθρώπους που επλήγησαν από την πανδημία. Η δράση του συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, για τους άστεγους του Μάντσεστερ, το οποίο έχει χτυπηθεί δυνατά από τον κορονοϊό. “Τα σχολικά γεύματα ήταν μία βραχυπρόθεσμη λύση, αλλά δεν θα λειτουργήσει σε βάθος χρόνου, πρέπει να σκεφτούμε τον καλύτερο τρόπο ώστε οι άπορες οικογένειες να έχουν φαγητό και να μην υπάρχουν θέματα” είχε δηλώσει ο ίδιος πριν λίγο καιρό στο BBC.

Η δράση του είναι τόσο σημαντική που το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ αποφάσισε να τον βραβεύσει – μάλιστα, στα 22 του έγινε ο νεότερος που τιμήθηκε με το Honorary Degree, που έχει δοθεί κατά το παρελθόν σε θρύλους της πόλης όπως ο Sir Bobby Charlton και ο Sir Alex Ferguson.

Όλα τα παραπάνω ώθησαν έναν από τους σημαντικότερους οίκους μόδας, τον Burberry, να τον βοηθήσει να διαδώσει τη δράση και τα κοινωνικά του μηνύματα. Τον επίλεξε ως winter ambassador του label, παρουσιάζοντας μία νέα σειρά φιλανθρωπικών προσπαθειών που θα φέρουν την υπογραφή του.

Ο Burberry μαζί με τον Rashford θα συνεργαστούν με τον οργανισμό London Youth για τη δημιουργία 15 κέντρων νεότητας στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ, που θα βοηθήσουν τους νέους στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές των δύο βρετανικών πόλεων.

ΜΑΡΚΟΥΣ ΡΑΣΦΟΡΝΤ ΚΑΙ ΜΠΕΡΜΠΕΡΙ 2Burberry

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Burberry συνεργάζεται επίσης με το International Youth Foundation για να συνεισφέρει στο Global Youth Resiliency Fund, μία πρωτοβουλία με επίκεντρο την Ασία που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους τοπικούς επιχειρηματίες να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως η επισιτιστική ασφάλεια. Στη Νέα Υόρκη, η εταιρεία υποστηρίζει την πρωτοβουλία Wide Rainbow, παρέχοντας σε παιδιά από επίσης υποβαθμισμένες περιοχές να έχουν πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Μία ημέρα θα έχεις περισσότερα από όσα είχες ποτέ ονειρευτεί. Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχάσεις πως η σταθερότητα και η συνέπεια είναι δύο από τα πιο πολύτιμα πράγματα που θα πρέπει να έχεις στη ζωή σου. Τα κέντρα νεότητας στα οποία θα βρεθείς μπορεί να είναι κάποια από τα μεγαλύτερα δώρα που θα λάβεις ποτέ. Φρόντισε να προφυλάξεις τις φιλίες, την πειθαρχία, το σεβασμό και τη συμπόνοια για τους άλλους” αναφέρει μεταξύ άλλων στο open letter του ο Rashford, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τον Burberry.