«Οι Μάγισσες»: Η ταινία προσβάλλει τα άτομα με αναπηρία; – Τι λέει η Warner Bros.

Το στούντιο λέει ότι «λυπάται» για τυχόν προσβολές που προκάλεσε η ταινία με την Αν Χάθαγουέϊ στην κοινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ένας εκπρόσωπος της Warner Bros μετέφερε την θλίψη των στούντιο για το ότι η ταινία «Μάγισσες» προκάλεσε αντιδράσεις από την κοινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Οι αντιδράσεις

Η Βρετανίδα κολυμβήτρια των Παραολυμπιακών Αγώνων, Amy Marren έγραψε στο Twitter«Warner Bros, σκεφτήκατε καθόλου το πώς αυτή η αναπαράσταση των διαφορών στα άκρα θα επηρέαζε την κοινότητα ατόμων με αναπηρίες;»

Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις διασκέυασε το βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ στην ταινία με πρωταγωνίστριες την Αν Χάθαγουεϊ και την Οκτάβια Σπένσερ και με αυτόν τον τρόπο διαφοροποίησε την φυσιογνωμία των χαρακτήρων. Οι μάγισσες εμφανίζονται στην ταινία του με τρία δάχτυλα στα χέρια, που μοιάζει με ανωμαλία των άκρων, αλλιώς γνωστή ως «split hand». Οι μάγισσες στο βιβλίο του Νταλ περιγράφονται με πέντε δάχτυλα.

svg%3E

Η συνήγορος ατόμων με αναπηρίες Shannon Crossland δήλωσε ότι η ταινία «δεν αποτελεί καλή μεταφορά του αρχικού μυθιστορήματος που γράφτηκε από τον Νταλ», προσθέτοντας, «Είναι αυτό το είδος μηνύματος που θέλουμε να λάβει η επόμενη γενιά; Το να έχεις τρία δάχτυλα είναι ένα χαρακτηριστικό μάγισσας; Είναι μια εξαιρετικά καταστροφική απεικόνιση. Η αναπηρία δεν πρέπει να σχετίζεται με το κακό, την ανωμαλία, την αηδία, τον φόβο ή τα τέρατα».

Πηγή: monopoli.gr