«ΑΠΟΣΤΟΛΗ»: Μαζί με τον Μασούτη και τη Μητρόπολη Φθιώτιδος διένειμαν 4.480 γεύματα για τις μέρες του lockdown στη Λοκρίδα

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», ο «Μασούτης» και η Μητρόπολη Φθιώτιδος διένειμαν 4.480 γεύματα για τις ημέρες του lockdown στη Λοκρίδα Φθιώτιδας.

Μια ανάσα πριν από το lockdown, την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και του απόλυτου περιορισμού, που  ισχύει από το πρωί του Σαββάτου σε όλη την χώρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και έχοντας στο πλευρό τους τον Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή π. Δημήτριο Νασόπουλο, όργωσαν την περιοχή της Λοκρίδος Φθιώτιδος , υλοποιώντας το πρόγραμμα στήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού: «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και της εταιρείας «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, χάρισαν δύναμη, ενίσχυση και κουράγιο σε 70 οικογένειες της ορεινής και πεδινής Λοκρίδος, οι οποίες ζουν στο όριο της φτώχειας, χαρίζοντας χαμόγελο και ελπίδα, αλλά και αισιοδοξία, αποδεικνύοντας έμπρακτα, ότι η Εκκλησία βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε στιγμές δοκιμασίας και σε αυτά τα μέλη του ποιμνίου της, που ζουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τα αστικά κέντρα και εν προκειμένω από  την Λαμία.
Η  προσφορά, 64 γεύματα για κάθε οικογένεια, συνολικά 4.480 μερίδες φαγητού, εκτός από οικονομική και υλική ενίσχυση, ήταν ένα δυνατό ψυχολογικό στήριγμα, εν όψει μάλιστα της δοκιμασίας, που ξεκινησε  από  χθες και θα πλήξει ιδιαίτερα τους πτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, από καρδίας ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, αλλά και τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου,  για την ενεργή στήριξη στο κοινωνικοπρονοιακό έργο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και ανέφερε ότι: «αυτές οι δράσεις αγάπης, ενίσχυσης και στοργής θα συνεχιστούν και σε άλλα μέρη της Φθιώτιδος, ακόμη περισσότερο σε τούτες τις δύσκολες μέρες του περιορισμού για την έστω και μικρή ανακούφιση των ενδεών αδελφών μας».
«Δεν θα αφήσουμε στην καραντίνα κανένα αδελφό μας μόνο του. Θα περάσουμε την δυσκολία όλοι μαζί», τόνισε ο κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε επίσης και τον κ. Ιωάννη Μασούτη για την στήριξή του στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», με το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ».

Πηγή: iefimerida.gr