Ναύπλιο: Το καλύτερο δώρο για δύο απόφοιτες του Εσπερινού Λυκείου

Στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ναυπλίου τα τελευταία χρόνια υλοποιείται η επιθυμία του Ανδριανού Μελισσινού για χορήγηση υποτροφίας σε δύο αριστούχους αποφοιτήσαντες μαθητές του σχολείου.

Ο Ανδριανός Μελισσινός διαμένει μόνιμα στη Βοστώνη της Αμερικής, κατάγεται από το Ναύπλιο και είναι ομότιμος καθηγητής Πειραματικής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ των Η.Π.Α. και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, συνταξιούχος πλέον και πάνω από 90 ετών.

Αποφάσισε λοιπόν πριν κάποια χρόνια και μετά από προτροπή της καθηγήτριάς του σχολείου Ελένης Μελισσινού να χορηγεί κάθε χρόνο χρηματικό έπαθλο σε δύο αριστούχους αποφοιτήσαντες μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ναυπλίου, που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό μορίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το χρηματικό ποσό ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ το χρόνο και επιδίδεται με επιταγές στους δύο πρώτους μαθητές, από 500 ευρώ στον καθένα.

Η απονομή γίνεται συνήθως την ημέρα εορτής της Σημαίας. Φέτος λόγω των μέτρων πρόληψης αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, η απονομή έγινε την περασμένη εβδομάδα και οι μαθήτριες που πήραν την υποτροφία είναι η Ιωάννα – Αγγελική Δασκαλοπούλου, απόφοιτος της Γ΄ Λυκείου και η Φέρα Ρεσμιγιέ (Ελένη) απόφοιτος της Δ΄ τάξης και νυν φοιτήτρια της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου Σοφία Σαρρή «Είναι ένα πολύ σημαντικό βοήθημα για τους μαθητές μας. Ευχόμαστε στις μαθήτριές μας συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία. Ευχαριστούμε θερμά το χορηγό κι ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να συνεχίσει την ευγενική του χορηγία».

Χορήγηση υποτροφιών στο Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου

 

Χορήγηση υποτροφιών στο Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου

 

Χορήγηση υποτροφιών στο Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου

Πηγή: anagnostis.org