Το ka-business.gr βράβευσε 5 εταιρίες για την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη

Ανάπτυξη δίχως κοινωνικό πρόσωπο δεν υπάρχει. Έτσι το 15ο Διαδικτυακό Συνέδριο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ»-SMART CITIES: Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» που διοργάνωσε το  www.ka-business.gr και η έντυπη έκδοσή του το  περιοδικό «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ,  ολοκληρώθηκε με τη βράβευση επιχειρηματιών  για τη συμβολή τους στην Κοινωνία εν µέσω πανδηµίας.

Τα βραβεία παρέλαβαν :

INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.   Το Βραβείο παρέλαβε δια ζώσης η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας, Έλενα Τοπάλη.   Στην INTERLIFE η Κοινωνική Υπευθυνότητα και το Ηθικό Επιχειρείν αποτελούν μοχλό ανάπτυξης και μονόδρομο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Μέσω του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «προσφέρω …αλλιώς» που υλοποιεί αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, εισάγει λειτουργίες και ενέργειες προς την Κοινωνία, ενώ ενισχύει φορείς και δράσεις και για το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, την Αγορά και το Ανθρώπινο Δυναμικό μας.  Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητά της εταιρίας προς την Κοινωνία υλοποιείται σύμφωνα με προγραμματισμένη στρατηγική σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα μέρη , ενώ οι χορηγίες, σε συνδυασμό με τις εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων, συμβάλλουν στην υλοποίηση πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών και κοινωνικών γεγονότων.

Όμιλος ΙSOMAT A.B.E.E Δ. Η εταιρεία ISOMAT πρόσφατα προχώρησε – μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής – στη δωρεά των υλικών αλλά και την επισκευή ενός από τα σπίτια του Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης χωριού, με σκοπό την αντιμετώπιση της διάβρωσης των εξωτερικών τοίχων αλλά και την απόλυτη θερμομόνωση του με υλικά τελευταίας τεχνολογίας.   Το βραβείο παρέλαβε διαδικτυακά, η Υπεύθυνη Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης του Ομίλου, κα Ιωάννα Τζιρίτη.

Smile Cosmetics SA Η εταιρεία έχει έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα και παρά την πανδημία του νέου κορωνοϊού φέτος έχει καταφέρει να διατηρήσει τους πελάτες της στο εξωτερικό, ενώ στην εγχώρια αγορά ο τζίρος της καταγράφει φέτος εντυπωσιακή άνοδο από τον τομέα των αντισηπτικών προϊόντων, με «αιχμή του δόρατος» το brand “So Clean” . Με το ξέσπασμα της πανδημίας η εταιρία  προχώρησε την περασμένη Άνοιξη σε δωρεά μεγάλης ποσότητας αντιβακτηριακών gel προς το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και προς οίκους ευγηρίας.   Το βραβείο παρέλαβε διαδικτυακά, ο Ιδιοκτήτης της Smile Cosmetics SA, Δημήτριος Βόσμανδρος.

WIND Η WIND Ελλάς συνεπής στη δέσμευση της προς στην κοινωνία και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες, έκανε πράξη την πρωτοβουλία «ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ – Θα σας φέρουμε εμείς τα ψώνια»,  αποδεικνύοντας έμπρακτα την φροντίδα της στο κοινωνικό σύνολο  .  Σε συνεργασία με την εταιρεία οχημάτων ταξί της Θεσσαλονίκης TaxiWay, ανέλαβε για όλες τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α.) να μεταφέρουν τα είδη πρώτης ανάγκης από οποιοδήποτε κατάστημα τροφίμων ή φαρμακείο της Θεσσαλονίκης,  διευκολύνοντας έτσι την παραμονή τους στο σπίτι.  Με αυτόν τον τρόπο η WIND και η TaxiWay συνέβαλα στην εκστρατεία #μένουμεσπίτι και στη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού (COVID-19).  H ενέργεια ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκης και πολύ σύντομα επεκτάθηκε και στην Αθήνα.   Το βραβείο παρέλαβε διαδικτυακά, ο Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND, κ. Γεώργιος Τσαπρούνης

MENARINI HELLAS Η Menarini Hellas, στα 31 χρόνια παρουσίας της, έχει καθιερωθεί ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, απασχολώντας περισσότερους από 270 εργαζομένους και κατέχοντας την πρώτη θέση σε σημαντικές θεραπευτικές κατηγορίες. Παράλληλα αποδεικνύει σε καθημερινή βάση το κοινωνικό της πρόσωπο. Ο καθρέφτης μιας εταιρείας είναι ο αντίκτυπος που έχει στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται. Ο τρόπος που ενσωματώνεται σε αυτήν και το αποτύπωμα που αφήνει σε ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Έτσι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, λόγω της πανδημίας, και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, η Menarini Hellas προχώρησε στη δωρεά χρηματικού ποσού 100.000 ευρώ, για την άμεση κάλυψη αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στόχος να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να δηλώσει «παρών» για την κοινωνία και το συνάνθρωπο. Η δωρεά έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Υγείας, με το δωρηθέν ποσό να διατίθεται για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού για την καταπολέμηση του κορωνοϊού COVID-19, ώστε να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες δημόσιων νοσοκομείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Επίσης η Menarini Hellas προχώρησε και σε απευθείας δωρεές σε νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό καταβάλλοντας επιπλέον 100.000 ευρώ ώστε να καλυφθούν άμεσα επείγουσες ανάγκες τους. Συνεχίζει δε να συμβάλλει προσφέροντας στην πολιτεία, στην κοινωνία και στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Το βραβείο παρέλαβε διαδικτυακά, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MENARINI HELLAS, Γεώργιος Συκιανάκης

Πηγή: ka-business.gr