Η ERGO, ως Μεγάλος Χορηγός του ΣΕΓΑΣ, στηρίζει τον Virtual Μαραθώνιο της Αθήνας 2020!

Η ERGO Ασφαλιστική, ενώνει για ακόμη μια χρονιά τις δυνάμεις της με τον ΣΕΓΑΣ, ως Μεγάλος Χορηγός του και στηρίζει έμπρακτα τη διεξαγωγή του virtual Μαραθωνίου της Αθήνας 2020 που πραγματοποιείται το διάστημα 8-22 Νοεμβρίου 2020.

“Η ERGO Ασφαλιστική, ως Μεγάλος Χορηγός του ΣΕΓΑΣ, σκορπίζει θετική ενέργεια και αισιοδοξία αυτή τη δύσκολη εποχή, στηρίζοντας και συμμετέχοντας στην ειδική, virtual έκδοση του Μαραθωνίου της Αθήνας 2020. Μας ενθαρρύνει να πάμε ένα βήμα παραπέρα, να βελτιωθούμε και να τερματίσουμε όλοι νικητές! Τρέχουμε virtually ξεχωριστά, αλλά τρέχουμε ΜΑΖΙ! Μία νέα και διαφορετική συνήθεια των δρομέων” αναφέρει η εταιρία σε ανάρτησή της στο Facebook.

 

 

Ο φετινός Virtual Μαραθώνιος της Αθήνας τιμά τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Με στόχο, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα πως διαχρονικά οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, η Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Στον Αγώνα θα πάρουν μέρος, φορώντας μπλουζάκι με το λογότυπο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» Έλληνες ολυμπιονίκες και πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ με τη στήριξη του ΣΕΓΑΣ, θα επικοινωνηθούν παγκοσμίως, μέσα από τα social media αλλά και με τη διανομή υλικού στους δρομείς, οι πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά που ξεκίνησαν από την χώρα μας 2.500 χρόνια πριν για να αποτελέσουν τα θεμέλια του Δυτικού Πολιτισμού.

«Είμαι βαθύτατα συγκινημένη που ο φετινός Virtual Μαραθώνιος της Αθήνας τιμά την Εθνική Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ο Μαραθώνιος 2020 φέρει ακόμα περισσότερους συμβολισμούς, καθώς πραγματοποιείται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες που δοκιμάζουν όχι μόνον τους Έλληνες, αλλά ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Νιώθω πως τα μηνύματα της Ανδρείας, της Αρετής και της Ελευθερίας που μας κληροδοτούν οι αγώνες των Ελλήνων είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ που τιμά το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020». Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους Έλληνες Ολυμπιονίκες και τους Θρύλους του 2004 που θα τρέξουν μεταφέροντας σε ολόκληρο τον κόσμο τη δύναμη και την αισιοδοξία που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη», δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο αγώνας που αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλον τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της δύναμης της ελεύθερης ανθρώπινης βούλησης, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις τιμής της επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Πολύ περισσότερο, όταν η Μάχη του Μαραθώνα, ιστορική αιτία της γέννησης του Μαραθωνίου, αποτελεί μέρος της τιτάνιας προσπάθειας των Ελλήνων στους πολέμους με τους Πέρσες, το αποτέλεσμα των οποίων έδωσε τη δυνατότητα να ανθίσει η Δημοκρατία και να αναπτυχθεί ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός».

Η ομάδα του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» αποτελείται από τους παρακάτω Βούλα Πατουλίδου, Αννα ΚορακάκηΠύρρο ΔήμαΝίκο ΚακλαμανάκηΝίκη Μπακογιάννη, Σοφία Μπεκατώρου, Λευτέρη Πετρούνια, Βασίλη Πολύμερο, Ειρήνη Αϊνδιλή, Χρύσα Μπισκιτζή, Τραϊανό Δέλλα, Γιώργο Καραγκούνη, Κώστα Κατσουράνη, Βασίλη Λάκη, Άγγελο Μπασινά, Τάκη Φύσσα, Άγγελο Χαριστέα.

Τι είναι ένας Virtual Aγώνας (Virtual Run);

Virtual είναι ένας αγώνας στον οποίο μπορεί κάποιος να τρέξει την απόσταση που θα δηλώσει κατά την εγγραφή του (Μαραθώνιο 42χλμ, 10χλμ ή 5χλμ) σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο (πχ. διάδρομο), μόνος ή μαζί με φίλους, οποιαδήποτε μέρα μεταξύ του διαστήματος που εξελίσσεται ο αγώνας αυτός. Πρόκειται για μια προσωπική πραγματική προσπάθεια, και παράλληλη συμμετοχή σε έναν αγώνα, χωρίς τη φυσική παρουσία αλλά με τη συμμετοχή και άλλων, που και αυτοί τρέχουν την ίδια απόσταση, αλλά πιθανώς σε μία άλλη μέρα και σε μία διαφορετική διαδρομή. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ολοκληρώσουν την επιθυμητή απόστασή με μεγάλη ευελιξία, και αφού οι ίδιοι υποβάλλουν μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας (περιγράφεται παρακάτω) τον χρόνο της επίδοσής τους, λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής, το μετάλλιο και το επίσημο t-shirt του αγώνα.

Πηγή: nextdeal.gr