Εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Συνεχίζεται έως και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, από τη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης, η τρίτη τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα αλληλεγγύης εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. Συγκινητική είναι προσέλευση των εθελοντών, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να συγκεντρωθούν 239 φιάλες αίματος.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του Covid-19, η αιμοδοσία γίνεται ΜΟΝΟ με ραντεβού και με τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας, με τους εθελοντές αιμοδότες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313.313117 και 2313.313151 προκειμένου να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ από ειδικά στελέχη γίνεται ενημέρωση για την προσφορά βλαστοκυττάρων, αιμοπεταλίων, δωρεά οργάνων σώματος και μυελού των οστών.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου».

Αναλυτικά το πρόγραμμα, που συνεχίζεται  στη Δ.Ε. Νεάπολης, έχει ως εξής:

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 10 π.μ.- 8 μ.μ. : Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 : 9 π.μ.- 2 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών,  το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου.

Πηγή: ert.gr