Έκκληση της «Κουζίνας Αλληλεγγύης» που στηρίζει καθημερινά 120 ανθρώπους δίνοντάς τους φαγητό

Πριν από δέκα περίπου χρόνια, η κ. Αγγελική Ιωαννίτη σε ένα πολύ μικρό χώρο, ξεκίνησε να μαγειρεύει καθημερινά φαγητό και να το διανέμει σε ανθρώπους που είχαν πραγματική ανάγκη, σε άστεγους, άπορους και σε ανθρώπους που είχαν χάσει τη δουλειά τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Η Κουζίνα Αλληλεγγύης της κ. Αγγελικής μεγάλωσε, ενισχύθηκε με εθελοντές και πλέον προσφέρει καθημερινά 120 μερίδες φαγητό. Όμως το lockdown έχει επιφέρει πολλά εμπόδια και στη διανομή του φαγητού, αλλά και στην στήριξη της Κουζίνας στα πάγια έξοδά της.

Η κ. Αγγελική μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή επισημαίνοντας τη σημαντική στήριξη που προσφέρουν οι Βολιώτες σ’ αυτή την εθελοντική, κοινωνική δράση, αλλά και εταιρείας που δωρίζουν σημαντικές ποσότητες τροφίμων. Μάλιστα, προκειμένου να ενισχυθεί η Κουζίνα Αλληλεγγύης εθελοντές ζητούν την οικονομική συνεισφορά των Βολιωτών μέσω κουπονιών που πωλούν, ενώ εθελόντριες μαγειρεύουν είτε στο σπίτι τους είτε στο χώρο της Κουζίνας, προκειμένου να βοηθήσουν και να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

Δεν προβλέπεται ο εθελοντισμός
στις επιλογές εξόδου του lock down

Ωστόσο, το lockdown έφερε προβλήματα στη λειτουργία της Κουζίνας. Όπως ανέφερε η κ. Ιωαννίτη, δεν υπάρχει ούτε κάποιο έγγραφο, ούτε κωδικός για αποστολή μηνύματος για να έρθει κάποιος να πάρει φαγητό, είτε για να έρθουν εθελοντές στην Κουζίνα και να μαγειρέψουν.
Επιπλέον δεν υπάρχει καμία οδηγία τόσο για την ίδια, όσο και για άλλους εθελοντές σε ότι αφορά την μετακίνησή τους για τις προμήθειες από ανθρώπους που παρέχουν δωρεές. Σε όλη αυτή την αναστάτωση, προστίθεται και το γεγονός ότι δεν μπορούν οι εθελοντές με τα κουπόνια να κυκλοφορήσουν και να συγκεντρώνουν από τους συμπολίτες χρήματα για τις ανάγκες της Κουζίνας. Η κ. Ιωαννίτη ζήτησε να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα αυτό, ενώ έθεσε ως κύριο πρόβλημα αυτό των παγίων εξόδων της Κουζίνας, όπως είναι το ενοίκιο και οι λογαριασμοί, που ανέρχονται στα 1000 ευρώ μηνιαίως.
Για το λόγο αυτό ζητά τη στήριξη τόσο των Βολιωτών, όσο και των επιχειρήσεων με μικρά ποσά κάθε μήνα, προκειμένου να ανταπεξέρχεται η Κουζίνα στα έξοδά της
Μάλιστα, επισημαίνει πως τώρα είναι περισσότερος κόσμος που ζητάει έστω και μία μερίδα φαγητό, όμως η Κουζίνα μπορεί να καλύψει 120 μερίδες καθημερινά, με πολλές από αυτές να τις διανέμει και στα σπίτια ανήμπορων ανθρώπων.
Όποιος συμπολίτης μπορεί και επιθυμεί να στηρίξει το καθημερινό έργο που γίνεται στην Κουζίνα Αλληλεγγύης, μπορεί να καταθέσει ακόμη και ένα ευρώ, όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Ιωαννίτη στην Τράπεζα Πειραιώς και στον λογαριασμό GR29 0171 2580 OO62 5813 7970 341 ή στην Κουζίνα Αλληλεγγύης στην οδό Κοραή 90, ή να τηλεφωνήσει στο 6974 717412 για να συνεννοηθεί με την ίδια για τον τρόπο αποδοχής της δωρεάς του.

Πηγή: magnesianews.gr