Τιμήθηκε ομογενής πρόσκοπος για την κοινωνική προσφορά της

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ομογενής μαθήτρια Δέσποινα Αναστασίου τιμήθηκε από το Σώμα Προσκόπων της Νέας Υόρκης για τις ηγετικές της ικανότητες και την εθελοντική της προσφορά.

Η 17χρονη μαθήτρια ανακηρύχθηκε «Διακεκριμένη γυναίκα του μέλλοντος για το 2020» και επιλέχθηκε μεταξύ άλλων συνομηλίκων της στο «28th annual Women of Distinction» που διοργάνωσε το γυναικείο τμήμα προσκόπων της Νέας Υόρκης.

Η 17χρονη η οποία είναι τελειόφοιτη μαθήτρια στο σχολείο Dominican Academy High School είναι ενεργό μέλος στους προσκόπους τα τελευταία 13 χρόνια. Στο παρελθόν έχει κερδίσει βραβείο για την κοινωνική της προσφορά στο χορό. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «We Can All Dance», το οποίο η ίδια ξεκίνησε έχει σκοπό να δώσει χαρά μέσα από το χορό σε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους. Η μαθήτρια διδάσκει χορό σε παιδιά με ειδικές ανάγκες κάθε εβδομάδα μέσω του οργανισμού Dancing Dreams ενώ συλλέγει στολές και κουστούμια χορού τα οποία στέλνει σε κορίτσια σε χώρες της Αφρικής. Εως τώρα έχει μαζέψει πάνω από 140 κοστούμια τα οποία δώρισε στον οργανισμό Traveling Tutus.

Η ίδια δήλωσε στο «Astoria Post» πως ό,τι έχει κάνει το οφείλει στους Προσκόπους. «Οι πρόσκοποι επηρέασαν το χαρακτήρα μου και το πώς αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου και τον κόσμο γύρω μου. Ολα αυτά τα χρόνια στον προσκοπισμό με βοήθησαν να αποκτήσω αυτοπεποίθηση, να πετύχω όλους μου τους στόχους και να έχω πρότυπα που μου έδειχναν τι μπορώ να καταφέρω».

Η Δέσποινα Αναστασίου αναδείχθηκε τον περασμένο Μάρτιο «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» για το 2020

Πηγή:ekirikas.com