Περισσότερους από 5 τόνους τροφίμων προσέφεραν τα Σωματεία Β’ Γ’ και Ε’ Λαϊκών Αγορών της Ομοσπονδίας στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Ιλίου

Η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.) «αναγνωρίζοντας τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουν όλοι οι Έλληνες εν μέσω πανδημίας, εντείνει τις κοινωνικές της δράσεις» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών βρίσκονται στο πλευρό τόσο της Πολιτείας που δίνει τον υπέρτατο αγώνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19, όσο και των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν σήμερα ακόμα και τα πιο βασικά για την επιβίωσή τους.

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων, τα σωματεία Β’, Γ’ και Ε’ Λαϊκών Αγορών της ΠΟΣΠΛΑ που δραστηριοποιούνται στο δήμο Ιλίου προσέφεραν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου της πόλης συνολικά περισσότερους από 5 τόνους τροφίμων όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, μακαρόνια, ελαιόλαδο και πολλά ακόμη είδη προϊόντων, τηρώντας πάντοτε τους αυστηρούς όρους υγιεινής σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων.

Η παράδοση των προϊόντων πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 16/11/2020 στο δημαρχείο Ιλίου παρουσία του δημάρχου της πόλης, Νίκου Ζενέτο.

«Η πατρίδα μας βρίσκεται εν μέσω μίας πρωτοφανούς κρίσης και χρέος όλων μας είναι να συμβάλλουμε όπου και όπως μπορούμε για την ανακούφιση των συνεπειών της.

Εμείς οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών ως ζωντανό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας δηλώνουμε παρόντες, προσφέροντας περισσότερους από 5 τόνους τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και σιτίζονται καθημερινά από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Ιλίου.

Το ίδιο θα κάνουμε και τις επόμενες ημέρες και σε άλλους δήμους, φορείς και σωματεία.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους, ακόμα και για τους ίδιους τους συναδέλφους μου που έχουν τεθεί σε υποχρεωτική αναστολή εργασίας θέλω να πω ότι κανείς δεν είναι μόνος του!» δήλωσε ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α., Δημήτρης Μουλιάτος.

Ο ίδιος συνέχισε: ΅Σε ό,τι αφορά στην απρόσκοπτη λειτουργία των λαϊκών αγορών, εμείς οι επαγγελματίες πωλητές που δραστηριοποιούμαστε σε αυτές σε όλη την Αττική, είμαστε αποφασισμένοι, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας να συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε στους καταναλωτές επάρκεια προϊόντων, σε χαμηλές τιμές και -πρωτίστως- σε ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας για όλους!»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ