Παρατείνονται για δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας

Για επιπλέον δύο μήνες παρατείνονται τα τακτικά επιδόματα ανεργίας στους δικαιούχους άνεργους.

Όπως προβλέπει σχετική υπουργική απόφαση, εφαρμόζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες των προηγούμενων ημερών, η παράταση των επιδομάτων ανεργίας αφορά όσα επιδόματα έληξαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ή λήγουν κατά τον Δεκέμβριο.

Η δίμηνη παράταση αφορά τα επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.

Η πληρωμή γίνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας θα ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Τι γίνεται με όσους ήδη είχαν πάρει 

Σημειώνεται πως όσοι άνεργοι είχαν ήδη πάρει παράταση του επιδόματος ανεργίας, από την πρώτη σχετική απόφαση για όσα είχαν λήξει το πρώτο 8μηνο του έτους, δε δικαιούνται και νέα, δίμηνη παράταση.

Δηλαδή εάν σε κάποιον έληξε το επίδομα τον Ιούλιο του 2020 και πήρε δίμηνη παράταση για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, δε δικαιούνται πάλι να το πάρει για άλλους δύο μήνες (Οκτώβριο και Νοέμβριο

Πηγή: star.gr