“Ρωτάω για να Μάθω” – Διαδικτυακό Πρόγραμμα Εξοικείωσης με την Αναπηρία από τον Σ.Κ.Ε.Π.

Τι συμβαίνει όταν συναντάμε έναν άνθρωπο με αναπηρία στον δρόμο; Συνήθως γυρνάμε την πλάτη και δεν κοιτάμε. Ο Σ.Κ.Ε.Π. σας λέει ακριβώς το αντίθετο. Σας λέει να κοιτάξετε, να ρωτήσετε, να μάθετε…

Η καταπολέμηση της άγνοιας είναι η απάντηση στον κοινωνικό αποκλεισμό των ανθρώπων με αναπηρία. Με στόχο να αποδομήσει κακές πρακτικές, στερεότυπα και προκαταλήψεις, ο Σ.Κ.Ε.Π.- Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους*, επεκτείνει τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία, προσθέτοντας το Διαδικτυακό Πρόγραμμα “Ρωτάω για να Μάθω”.

Το Διαδικτυακό Πρόγραμμα αποτελείται από βιωματικά βίντεο, που παρέχονται δωρεάν, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους και μπορεί να τα βρει κανείς στην ιστοσελίδα του Σωματείου:

https://www.skep.gr/el/skeptv/educational-programs

Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές/τριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Οι νέοι με αναπηρία – συνεργάτες του Σ.Κ.Ε.Π. – θίγουν με έναν τρόπο απλό και αυθόρμητο, πάγια και καίρια ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία.  Αναπτύσσοντας έναν ειλικρινή διάλογο με νέους χωρίς αναπηρία, απαντούν στις ερωτήσεις χωρίς περιστροφές, λύνουν απορίες και περιγράφουν πως βρήκαν λύσεις στα δικά τους εμπόδια & τρόπους για να νικήσουν τις αντιξοότητες.

Πηγή: efsyn.gr