Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» δίπλα στα παιδιά

19-20/11 Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης και για τα Δικαιώματα των παιδιών.

Δύο ημέρες αφιερωμένες στα παιδιά ∙ την πηγή της αγάπης, του γέλιου και της χαράς στη ζωή μας. Δυο ημέρες όμως που τιμούνται γιατί δυστυχώς υπάρχουν παιδιά που δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Παιδιά που πεινάνε, κακοποιούνται, εργάζονται ή ζουν σε χώρες που κυριαρχεί ο πόλεμος. Παιδιά που ζουν χωρίς δικαιώματα και που δεν έχουν φωνή για να τα διεκδικήσουν.

Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών», από το 2003 δίνει τον δικό της αγώνα για να σταθεί κοντά σε αυτά τα παιδιά στα Νοσοκομεία της Αττικής. Εκπαιδευμένοι εθελοντές της «Διακονίας» μέσα από τις ατομικές βάρδιες φροντίδας και τις δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης και Ψυχαγωγίας, γίνονται μια αγκαλιά για δεκάδες κακοποιημένα/παραμελημένα παιδιά και ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, και συμβάλλουν στην πρόσβαση τους σε κάποια από τα δικαιώματα που δυστυχώς στερούνται.

Ένα χάδι, μια στοργική αγκαλιά αλλά και τη δυνατότητα να μπορούν με ασφάλεια να παίξουν, να εκφραστούν, να συνεργαστούν με τους εθελοντές και μεταξύ τους, να γίνουν πιο εξωστρεφή, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να εμπιστευτούν τον εαυτό τους, να μάθουν καινούργια πράγματα και να αποκτήσουν δεξιότητες.

“Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε πρώτα σε αυτό”. Και τα παιδιά των Νοσοκομείων, έχουν μεγάλη ανάγκη από έναν άνθρωπο να πιστέψει σε αυτά. Μπορείς να γίνεις εσύ αυτός ο άνθρωπος για τα παιδιά των Νοσοκομείων! Γίνε εθελοντής στη “Διακονία” και μάθε τον τρόπo:

Εάν μπορείς να διαθέσεις

3 ώρες από τη βδομάδα σου για να πάρεις αγκαλιά ένα εγκαταλελειμμένο παιδάκι στο νοσοκομείο και να το κάνεις να χαμογελάσει ξανά..

3 ώρες για να κρατήσεις το χέρι ενός μοναχικού ανθρώπου στο νοσοκομείο και να του δώσεις ένα ποτήρι νερό..

Μπορείς να είσαι εθελοντής της Διακονίας!!!

Τηλεφώνησε τώρα στα 210 7752706, 210 7252706 ή

στείλε email στα info@diaconia.gr ή edani@diaconia.gr

Επειδή όμως η υποστήριξη ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε ανάγκη είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα, δεν αρκεί να θες να γίνεις εθελοντής στη Διακονία. Χρειάζεται να ακολουθήσεις τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής που έχει οριστεί.

  • Προγραμματισμένη συνάντηση με Κοινωνικό Λειτουργό της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών και συμπλήρωση αίτησης εθελοντισμού εφόσον κριθεί ότι οι επιθυμίες σου και οι δυνατότητές σου ταιριάζουν με τις υπάρχουσες ανάγκες.
  • Παρακολούθηση του προγράμματος θεωρητικής εκπαίδευσης
  • Υλοποίηση πρακτικής εκπαίδευσης κάνοντας διακονίες μαζί με παλαιότερους εθελοντές
  • Παρακολούθηση Ομάδων Στήριξης Εθελοντών

Μπορείς και εσύ!

Έλα μαζί μας...τους είμαστε πολύτιμοι!