Ένας όμορφος αγώνας: Bloggers ομορφιάς με αναπηρία που ξεχωρίζουν για τις ικανότητές τους

«Ήρωες» της κοινότητας της ομορφιάς με διαφορετικούς τύπους αναπηρίας άρχισαν να ξεχωρίζουν και να λαμβάνουν επιτέλους την αναγνωρισιμότητα που τους αξίζει.

Η βιομηχανία της ομορφιάς έχει ξεπεράσει πλέον την ιδέα της κλασσικής ομορφιάς και άνθρωποι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μπορούν πλέον να ξεχωρίσουν για την μοναδικότητά τους, αλλά και το ταλέντο τους.

Το 2017 η εταιρεία ομορφιάς «Kohl Kreatives» λάνσαρε πινέλα με άνετε λαβές και ειδικά σχεδιασμένα για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα.

Την ίδια στιγμή «ήρωες» της κοινότητας της ομορφιάς με διαφορετικούς τύπους αναπηρίας άρχισαν να ξεχωρίζουν και να λαμβάνουν επιτέλους την αναγνωρισιμότητα που τους αξίζει.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν μερικούς από αυτούς:

Lilya Lo

 

Η Lilya  ζει στη Ρωσία και γυρίζει βίντεο για μακιγιάζ στο Youtube εδώ και 6 χρόνια. Όταν ήταν παιδί διαγνώστηκε με το σύνδρομο Albright  που χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό πολυοστικής ινώδους δυσπλασίας (PFD), πρόωρης ήβης, cafe au lait κηλίδων και άλλων ενδοκρινοπαθειών λόγω υπερδραστηριότητας διαφόρων ενδοκρινών αδένων, για το οποίο μιλάει και στα πρώτα της βίντεο. Η Lilya κάνει φωτεινά μακιγιάζ και καμία φορά αστεία πειράματα. Η μόνη της απογοήτευση είναι ότι τα μεγάλα brands δεν θέλουν να συνεργαστούν ακόμα μαζί της.

Lucy Edwards

 

Η Lucy είναι τυφλή, αλλά το μακιγιάζ της είναι αξεπέραστο. Άρχισε να χάνει την όρασή της από την ηλικία των 11 και μέχρι τα 17 δεν έβλεπε καθόλου, λόγω του συνδρόμου Bloch-Sulzberger. Αρχικά στο μακιγιάζ την βοηθούσε η αδερφή της αλλά τώρα έχει γίνει εξπέρ και έχει βάλει σκοπό στην ζωή της να μάθει σε όλα τα κορίτσια που έχουν χάσει την όρασή τους ότι τίποτα δεν μπορεί να τις σταματήσει από το να γίνουν πανέμορφες!

Jordan Bon

 

Η Τζόρνταν ξεκίνησε το κανάλι με συμβουλές για τις πνευματικές πρακτικές, αλλά το 2005 υπέστη αυτοκινητιστικό ατύχημα με αποτέλεσμα να μείνει τετραπληγική. Σύμφωνα με την ίδια ο διαλογισμός την βοήθησε να ξεπεράσει την κατάθλιψη και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Μια ασχολία που την βοήθησε ήταν και το μακιγιάζ. Αν και παραδέχεται ότι στην αρχή το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο καλό πλέον το έχει τελειοποιήσει.

Marimar Kiroa

 

Φυσικά, στη βιομηχανία ομορφιάς, είναι ευκολότερο να αποδεχτείς τον εαυτό σου με μια αγγελική εμφάνιση, αλλά η 26χρονη Marimar Kiroa πάει κόντρα στα στερεότυπα. Σπουδάζει για να γίνει καθηγήτρια για κωφά παιδιά και στον ελεύθερο χρόνο της διαχειρίζεται ένα blog ομορφιά που το λατρεύουν μισό εκατομμύριο συνδρομητές. Όταν ήταν παιδί η Marimar διαγνώστηκε με όγκο στο πρόσωπο και αναγκάζεται να ζήσει με αναπνευστικό σωλήνα και να τρώει μέσω ενός σωλήνα γαστροστομίας. Από τότε, έχει υποβληθεί σε περίπου είκοσι χειρουργεία, αλλά θέλει να σταματήσει εκεί καθώς πλέον έχει αποδεχτεί τον εαυτό της όπως είναι.

Grace Mandeville

 

Η Grace γεννήθηκε χωρίς χέρι αλλά αυτό δεν την έχει εμποδίσει να κάνει όσα θέλει. Σύμφωνα με την ίδια, η αναπηρία της την εμπνέει στο να κάνει περισσότερα απ’ ότι ένας απλός άνθρωπος όπως ποικιλία υπαίθριων δραστηριοτήτων, όπως αναρρίχηση και θαλάσσιο σκι. Το κανάλι της το διαχειρίζεται μαζί με την αδερφή της Αμέλια και συχνά κάνουν διάφορα πειράματα ομορφιάς.

Πηγή: sputniknews.gr