Νέα εθελοντική αιμοδοσία στη ΧΑΝΘ στις 28 Νοεμβρίου

Η αιμοδοσία εμφάνισε συγκινητική ανταπόκριση, με περισσότερους από 154 πολίτες να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. σε συνεργασία με 16 σωματεία και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η αιμοδοσία εμφάνισε συγκινητική ανταπόκριση, με περισσότερους από 154 πολίτες να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου

Βάσει του κανονισμού αιμοδοσίας που ισχύει στην περίοδο της πανδημίας, όλοι προσήλθαν στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ με προγραμματισμένα ραντεβού και με απόλυτη ασφάλεια ώστε να αποφευχθεί κάθε συνωστισμός.  Στο τέλος της ημέρας 75 εθελοντές συνέβαλαν στη συγκέντρωση 50 μονάδων αίματος δίνοντας ζωή σε όσους το έχουν ανάγκη. Οι 24 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών που καταγράφηκαν στη χθεσινή αιμοδοσία, ολοκληρώνουν τον πρώτο κύκλο προσφοράς.

Εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης, η αιμοδοσία θα επαναληφθεί το ερχόμενο Σάββατο 28 Νοεμβρίου και ώρα 9:00 – 14:00 με αυστηρά προκαθορισμένα ραντεβού όπως ορίζεται από τη διαδικασία που γίνεται με την εποπτεία του κέντρου αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Τα μέλη των 16 σωματείων και κοινωνικών φορέων που στηρίζουν την εκδήλωση αποδεικνύουν ότι στη Θεσσαλονίκη δεν τηρούμε αποστάσεις από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι 16 κοινωνικοί φορείς είναι: Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών – Κέντρο UNESCO, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία και αυτή που θα ακολουθήσει είναι αφιερωμένες στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία).

Αναζητήστε στο site της Χ.Α.Ν.Θ. ymca.gr και στη σελίδα ΧΑΝΘ – YMCA Thessaloniki στο Facebook το εικονίδιο της  αιμοδοσίας, όπου μπορείτε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα για να λάβετε μέρος στην αιμοδοσία της επόμενης εβδομάδας.

Πληροφορίες: socialaction@ymca.gr και στο 231 600 1000, εσωτερικό 0880, ώρες 10.00-14.00

Πηγή: voria.gr