ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εν μέσω πανδημίας οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται διαρκώς. Μόνο που αυτές οι φωνές «πνίγονται» μέσα στη γενικότερη οδύνη που σκορπά ο κορονοϊός.
Πρόσφατα μία ακόμη έκκληση για αίμα ήλθε , αυτή τη φορά από το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, το οποίο καλεί για αιμοδοσία λόγω των αυξημένων αναγκών όλους τους πολίτες ειδικά αυτούς που έχουν ομάδα αίματος Ο και Α αρνητικό.
Σ αυτές τις συνθήκες λοιπόν , η είδηση για την παράταση της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε η ΧΑΝΘ στις 21 Νοεμβρίου και το ερχόμενο Σάββατο 28 Νοεμβρίου, είναι μια μεγάλη ΝΙΚΗ. Μια νίκη όλων των θεσσαλονικέων και των κοινωνικών σωματείων της πόλης , τα μέλη των οποίων σε συνθήκες κρίσης αλλά και του φόβου που γεννά η μετάδοση του ιου, άπλωσαν το χέρι της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Περισσότερες από 154 συμμετοχές εθελοντών αιμοδοτών, 75 εθελοντικές συμμετοχές με προγραμματισμένο ραντεβού, 50 φιάλες αίματος και 24 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών, ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο προσφοράς της εθελοντικής αιμοδοσίας της ΧΑΝΘ που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Έτσι λόγω της μεγάλης προσέλευσης αιμοδοτών η εθελοντική αιμοδοσία της ΧΑΝΘ θα επαναληφθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στο κεντρικό κτίριο της ΧΑΝΘ από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι.
Τα μέλη των 16 σωματείων και κοινωνικών φορέων που στήριξαν και στηρίζουν την εκδήλωση αποδεικνύουν ότι στη Θεσσαλονίκη δεν τηρούμε αποστάσεις από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη! Οι 16 κοινωνικοί φορείς είναι: Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών – Κέντρο UNESCO, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Πηγή: thinkfree.gr