Ο Δήμος Παύλου Μελά αποστέλλει τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε για τους κατοίκους της Σάμου

Συγκεντρώθηκαν και αποστέλλονται στη Σάμο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τον πρόσφατο σεισμό

“Ν΄ αγαπάς την ευθύνη

να λες εγώ μονάχος μου

θα σώσω τον κόσμο.

Αν χαθεί εγώ θα φταίω”

Ν. Καζαντζάκης

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, ανέλαβε πρωτοβουλία στήριξης και ενίσχυσης των κατοίκων της Σάμου που δοκιμάστηκαν από το σεισμό, με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών τους σε είδη πρώτης ανάγκης. Οι δομές το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, ανταποκρινόμενες με αίσθημα ευθύνης, στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι κάτοικοι της Σάμου, απέστειλαν στο νησί τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη καθαριότητας και προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας,τα οποία συγκεντρώθηκαν μετά την μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών του δήμου.

“Ο στόχος της αλληλεγγύης δεν είναι απλώς υλικού χαρακτήρα, αλλά παραμένει πάντα εκείνος της συγκρότησης μιας κοινωνίας” Pierre Rosanvallon, Γάλλος Κοινωνιολόγος Οι κοινωνικές δομές του δήμου στέκονται αρωγοί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας, πάντοτε όμως με την στήριξη των πολιτών του δήμου που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και για τους ίδιους αναδεικνύουν την αξία της αλληλεγγύης.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι βασικός πυλώνας της στρατηγικής του Δήμου Παύλου Μελά για την ανάπτυξη της κοινωνικής πολιτικής με σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή σε προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων κατοίκων.

Σε καιρούς δύσκολους, όπως αυτούς που διανύουμε, η αλληλεγγύη είναι αυτή που προσδίδει νόημα και αξία στη κοινωνική συνοχή και στους ανθρώπινους δεσμούς. Οι πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά, όλους τους προηγούμενους μήνες, συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν σε πολλές περιοχές του κόσμου μας: Λίβανος, Καρδίτσα, Χερσόνησος και τώρα η Σάμος. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου λειτούργησε ως κυψέλη αγάπης και δεν σταμάτησε να δέχεται την απλόχερη στήριξη ανθρώπων που και οι ίδιοι έχουν δει τρομακτικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια στο βιωτικό τους επίπεδο. Η ενεργή παρουσία όλων σε έκτακτες καταστάσεις είναι αρωγός στο έργο μας και μας τιμά!!!

Πηγή: cityportal.gr