Εθελοντική αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. το Σάββατο 28 Νοεμβρίου

Ευπρόσδεκτοι και οι εθελοντές δότες μυελού των οστών

Νέα εθελοντική αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. το Σάββατο 28/11, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ειδικότερα, λόγω της μεγάλης προσέλευσης στις 21/11, η εθελοντική αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. επαβαλαμβάνεται το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, σε προκαθορισμένα ραντεβού και με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ορίζεται η διαδικασία με την εποπτεία του κέντρου αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ.

Δηλώστε συμμετοχή  και θα ακολουθήσει επικοινωνία από τους διοργανωτές για να οριστικοποιηθεί το ραντεβού σας. Να σημειωθεί πως στην περίπτωση πολλών δηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και νέα αιμοδοσία στις 5/12.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε, καθώς και αυτή που θα ακολουθήσει, είναι αφιερωμένες στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία). Κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων μέλη του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και καταγράφουν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η δράση στηρίζεται από τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πυλαίας Χορτιάτη, Καλαμαριάς και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναζητήστε στο site της Χ.Α.Ν.Θ. ymca.gr και στη σελίδα ΧΑΝΘ – YMCA Thessaloniki στο Facebook την εκδήλωση της αιμοδοσίας, όπου μπορείτε να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα, για να λάβετε μέρος στην αιμοδοσία της επόμενης εβδομάδας.

Πληροφορίες: socialaction@ymca.gr και στο 231 600 1000, εσωτ. 0880 (ώρες 10.00-14.00).

Πηγή: newsbreak.gr