Υποτροφίες σε ομογενείς φοιτητές από το «Αριστον» και το NHSA

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ιδρυμα «Αριστον» και ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Μαθητών (National Hellenic Student Association) τίμησαν και πάλι δύο μαθητές ελληνικής καταγωγής για τις υψηλές μαθητικές επιδόσεις τους. Οι υποτροφίες είναι 1000 δολάρια για τον καθένα και φέτος νικητές ήταν ο Μιχάλης Ευαγγελόπουλος και ο Κωσταπάνος Μηλιαρέσης.

Ο πρώτος ετοιμάζεται για διδακτορικό στην Βιοϊατρική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο Northwestern έχοντας αποκτήσει ηγετικές θέσεις στον τομέα του καθώς και σε ελληνικούς οργανισμούς. «Νιώθω μεγάλη τιμή που επιλέχθηκα για αυτή την υποτροφία. Αυτή η επένδυση στην εκπαίδευσή μου, μου επιτρέπει να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών μέσα από την έρευνά μου καθώς και να προετοιμαστώ για μελλοντικές επιτυχίες», δήλωσε ο Ευαγγελόπουλος. Η έρευνα του ομογενή φοιτητή εστιάζει στη Νανοτεχνολογία και την Ογκολογία ερευνώντας τις πιθανότητες διάγνωσης και θεραπείας για ασθένειες όπως ο καρκίνος.

«Αυτή η υποτροφία αποτελεί ακόμη μια υπενθύμιση της συμπαράστασης της ελληνικής κοινότητας και της ανάγκης να δώσω πίσω σε αυτήν. Θα παλέψω για να προωθήσω την ελληνική κοινότητα και την επόμενη γενιά μαθητών. Ευχαριστώ το ίδρυμα ‘Αριστον’ και το NHSA για τη στήριξή τους αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και για τη γενναιοδωρία τους», πρόσθεσε ο ομογενής φοιτητής.

Εθνικός Κήρυξ

Ο Κωσταπάνος Μηλιαρέσης.

ΟΚωσταπάνος Μηλιαρέσης σπουδάζει επιχειρήσεις στο Πανεπιστήμιο Fordham ενώ έχει μεγάλη δραστηριότητα στον εθελοντισμό. Είναι ιδρυτής της πλατφόρμας «ethelon» (γνωστή ως GloVo) που ασχολείται με τον εθελοντισμό και τις κοινότητες. «Είναι τιμή μου να κερδίσω αυτή την υποτροφία. Σημαίνει πολλά όταν κάποιος πιστεύει σε σένα και στηρίζει τις προσπάθειές σου για να δώσεις και εσύ πίσω στην ελληνική κοινότητα» είπε.

Πηγή: ekirikas.com