“Κεντρικόν”: 3η Κυριακή αλληλεγγύης με 170 μερίδες φαγητού!

450 MEΡΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΓΕΙΡEYTEI ΚΑΙ ΔΙΑΝΕΜHΘΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ LOCKDOWN-ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

Οι σεφ Αλέξανδρος Παπαδάκης, Πέτρος Βρυώνης και στο σέρβις ο Παναγιώτης Κωστέας-Πυρετώδεις οι διαδικασίες  στην κουζίνα του “Κεντρικόν” προκειμένου να ετοιμαστούν  όλα τα γεύματα αγάπης

Συνεχίζεται η παρασκευή και διανομή ζεστού φαγητού από το μεζεδοπωλείο “Κεντρικόν” σε οικογένειες και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στην πόλη της Καλαμάτας. Mε διακριτικότητα και με σεβασμό στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η κοινωνική αλληλεγγύη συνεχίζεται από την ομάδα του “Κεντρικόν”, την οποία συνδράμουν με πρώτες ύλες και τοπικές επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων, κρεατικών, λαχανικών κλπ.

Και την Κυριακή οι κατσαρόλες και τα ταψιά μπήκαν από νωρίς με την ομάδα εθελοντών υπό τις κατευθύνσεις των σεφ, Πέτρου Βρυώνη και Αλέξανδρου Παπαδάκη, να ετοιμάζουν ζεστές μερίδες και να τις διανέμουν σε όσους συμπολίτες μας εν μέσω πανδημίας και  lockdown έχουν ανάγκη. Κοτόπουλο γιουβετσάκι και κοτόπουλο με ρύζι, δροσερές σαλάτες εποχής με λάχανο-καρότο, φέτα, και μπισκοτάκια για τα παιδιά και αυτή την Κυριακή πήραν το δρόμο τους για τα σπίτια συμπολιτών μας.

Οι μερίδες κάθε Κυριακή αυξάνονται  με μαθηματική ακρίβεια, φτάνοντας σήμερα τις 170. Συνολικά, το “Κεντρικόν” έχει μαγειρέψει και μοιράσει 450 μερίδες φαγητού μέσα σε τρεις Κυριακές, με το προσωπικό της επιχείρησης και τη διοίκηση να δηλώνουν πως θα συνεχίσουν ακάθεκτοι, όσο υπάρχουν συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη έστω από ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Η κοινωνική αυτή δράση που χαροποιεί ιδιαίτερα όσους συμμετέχουν, αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τα Χριστούγεννα, ενώ γίνεται κάλεσμα και σε άλλες τοπικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν. Σήμερα σημαντική ήταν η προσφορά του εργαστηρίου παραδοσιακών ζυμαρικών του Δημήτρη Πιτσιλή “Γεύσεις Μάνας γής”.  

Πηγή: messinialive.gr