Ημέρα #GivingTuesday – παγκόσμια μέρα προσφοράς και γενναιοδωρίας

 Η ιδέα της ημέρας #GivingTuesday γεννήθηκε το 2012 με σκοπό να προτείνει στους ανθρώπους να δείξουν γενναιοδωρία και καλοσύνη γύρω τους, ώστε να δημιουργήσουν μια θετική αλλαγή στον κόσμο. Αυτή η απλή ιδέα ήταν τόσο δυνατή που εξελίχτηκε σε ένα είδος κινήματος, πολύ γρήγορα ξεσήκωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και δεν άργησε να οριστεί ως η παγκόσμια μέρα προσφοράς και γενναιοδωρίας.

Γιορτάζεται την πρώτη Τρίτη μετά την Κυριακή των Ευχαριστιών που φέτος είναι 1 Δεκεμβρίου 2020.

 

    Η «Συζωή» συμμετέχει για πρώτη φορά στην παγκόσμια μέρα #GivingTuesday και σας προσκαλεί να πάρετε μέρος ενεργά δείχνοντας την υποστήριξή σας προς τα παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες.

Η «Συζωή» αντί να λυγίσει κάτω από το βάρος της πολλαπλής αναπηρίας τους και των πιεστικών συνθηκών λόγω covid-19, στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Έκτισε, οργάνωσε και λειτουργεί το μοναδικό Κέντρο Εκπαίδευσης σε όλη τη βόρεια Ελλάδα που μεριμνά καθημερινά για την εκπαίδευση παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες και για την ενδυνάμωση και στήριξη των οικογενειών τους. Σήμερα εξυπηρετεί 20 παιδιά και εφήβους.

   

    Σκοπός της συμμετοχής της «Συζωής» στο #GivingTuesday είναι η συγκέντρωση του χρηματικού ποσού που απαιτείται για την αγορά ενός μικρού λεωφορείου ειδικά διαμορφωμένου για μεταφορά ΑμεΑ.

Το λεωφορείο αυτό θα επιτρέψει όλα τα παιδιά του Συλλόγου να αποκτήσουν πρόσβαση στην Εκπαίδευση, ερχόμενα απρόσκοπτα καθημερινά στο Κέντρο Εκπαίδευσης «Συζωή». Το κόστος αγοράς του λεωφορείου ανέρχεται στο ποσό των 40.000€ και έχουμε συγκεντρώσει  ήδη 10.000€.

    Στόχος μας για την ημέρα #GivingTuesday είναι η συγκέντρωση 30.000€. Πιστεύουμε πως με τη στήριξή σας μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας και μέχρι τις ημέρες των Χριστουγέννων να έχουμε προχωρήσει στην αγορά του λεωφορείου.

 

    Στηρίξτε τη «Συζωή» στο #GivingTuesday 2020 και βοηθήστε τα παιδιά μας με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες να έχουν καθημερινή πρόσβαση στην Εκπαίδευση. Κάθε δωρεά είναι για εμάς σημαντική και πολύτιμη.

 

    Πώς μπορείτε να μας βοηθήσετε να φτάσουμε το στόχο μας:

  • Πραγματοποιώντας μία δωρεά από σήμερα έως και την 1η Δεκεμβρίου! Ακόμη και η πιο μικρή συνεισφορά μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο γι’ αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ελάτε να κάνουμε, όλοι μαζί, την 1η Δεκεμβρίου 2020, μια ιστορική μέρα για την Εκπαίδευση των παιδιών της «Συζωής»

Κάντε τη δωρεά σας εδώ

  • Ενημερώνοντας για την προσπάθειά μας τους δικούς σας ανθρώπους και προτρέποντάς τους να συμμετέχουν στο #GivingTuesday 2020 στηρίζοντας τη «Συζωή»

 

  • Διαδίδοντας την προσπάθειά μας μέσα από τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μοιραστείτε τις αναρτήσεις μας ή δημιουργήστε δικές σας και παροτρύνετε φίλους-ες να στηρίξουν την κοινή μας προσπάθεια (χρησιμοποιείστε hashtags: #syzoi, #kinissizois, #GivingTuesday, #education, #disability, #charity, #αμεα, #κινησηζωηςγιαταπαιδιατηςσυζωης, #συνδραμωκιεγω)

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Έλενα Αναστασίου, 697 677 9802, syzoipr@gmail.com

Νίκος Καζαντζίδης, 697 384 8178

Πηγή: syzoi.gr