Αναγνώριση για το πλούσιο και σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο του Πρεσβύτερου Δημήτριου Κατσάνου

Ευχαριστήριο γράμμα απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ προς τον Πρεσβύτερο Δημήτριο Κατσάνο Εφημέριο Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Reutlingen Γερμανίας, για το πλούσιο και σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας.

Το γράμμα κοινοποίησε και στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας. Αποτελεί μια ακόμη απόδειξη και αναγνώριση όλων όσων προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας χωρίς κανένα αντάλλαγμα ή αντίτιμο, σημειώνει ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Κατσάνος, για να διευκρινίσει:

«Μακάρι με αφορμή αυτό το γράμμα να ευαισθητοποιηθούν αρκετοί και να γίνουν Συνδρομητές και Δωρητές για να συνεχίσουμε το σπουδαίο αυτό φιλανθρωπικό έργο. Τον ευχαριστούμε θερμά για την πρωτοβουλία του αυτή και μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια όλους μας, όχι μόνο τα μέλη της Επιτροπής και της Διακονίας αλλά και κάθε πιστό της Ενορίας μας, με τα ιδιαίτερα τιμητικά και κολακευτικά του σχόλια για τις φιλανθρωπικές δράσεις μας».

Επειδή το αυθεντικό γράμμα, προσθέτει επίσης ο Πρεσβύτερος, είναι στην επίσημη γλώσσα αλληλογραφίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ίσως είναι δύσκολο να το κατανοήσουν όλοι, σας το παραθέτουμε σε ελεύθερη μετάφραση στα νέα ελληνικά:

Δείτε ακόμα:  Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Ανδρέας: Ο πρώτος μαθητής του Χριστού

«Ιερά Μητρόπολις Σύρου

Προς τον Πρεσβύτερο Δημήτριο Κατσάνο

Εφημέριο Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Reutlingen Γερμανίας

Με το αρχιερατικό γράμμα μας που κρατάτε στα χέρια σας εκφράζουμε τη ευγνωμοσύνη μας για την πρόθυμη ανταπόκριση σας στο σχετικό παρακλητικό μας αίτημα.

Επίσης για την ολόψυχη συμπαράσταση και στήριξη εσας και των συνεργατών και εθελοντών την Ενορίας σας προς την κ. Καλλιόπη Καρούση, η οποία αντιμετωπίσε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και έπρεπε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της περιοχής σας με τη συνοδεία των γονέων της. Όπως μας πληροφόρησαν μετά την επιστροφή τους στη Σύρο, η συνδρομή σας ήταν καθοριστική,το ενδιαφέρον σας διαρκές και η οργάνωση της Ενορίας σας υποδειγματική, γεγονός που τιμά την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον απόδημο Ελληνισμό της Γερμανίας!

Η οικογένεια αναγνωρίζει ότι ίσως χωρίς την δική σας βοήθεια δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τόσες και τέτοιες δύσκολες συνθήκες.

Για όλα αυτά μέσα από την καρδιά μας να ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε όλους σας(εθελοντές,Συνδρομητές κ.α.) και ευχόμαστε ο Κύριος μας με τις πρεσβείες της μεγαλόχαρης Υπεραγίας Θεοτόκου να σας χαρίζει υγεία και να ενισχύει με τις ευλογίες του τη Διακονία σας στην Ενορία του Reutlingen.

Ο Μητροπολίτης

Ο Σύρου Δωρόθεος Β΄

Πηγή: irafina.gr