Αθλητές φωτογραφίζονται γυμνοί για φιλανθρωπικό ημερολόγιο

Στην 12η έκδοση του παγκόσμιου ημερολογίου Worldwide Roar για το 2021, γυμνοί αθλητές ποζάρουν με γυναικεία αξεσουάρ και στέλνουν το δικό του μήνυμα για τη διαφορετικότητα

Φαινόμενα όπως ο ρατισμός και ο σεξισμός παρατηρούνται σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και φυσικά δε εκλείπουν ούτε και από τον αθλητικό χώρο.

Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση, το Worldwide Roar με την την κυκλοφορία του δωδέκατου ημερολογίου τους για το έτος 2021 έχει ως σκοπό του να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας, την ισότητα των φύλων, τη σεξουαλικότητα, καθώς και την ψυχική υγεία.

worldwide_calendar

Η εν λόγω πρωτοβουλία στοχεύει ακόμη στο να στείλει ένα μήνυμα ενότητας και υποστήριξης μεταξύ των ανδρών.

Μάλιστα, οι αθλητές κατά τη διάρκεια των φωτογραφιών ασκούνται σε αθλήματα όπως η ιππασία, η ορεινή ποδηλασία, η κωπηλασία, το τένις, ενώ δε διστάζουν να ποζάρουν με γυναικεία αξεσουάρ και ρούχα.

Όπως οι ίδιοι δηλώνουν: «Ξεκινήσαμε ως μια πολύ μικρή ομάδα ανδρών που είχε την επιθυμία να αντιμετωπίσει την ομοφοβία στον αθλητικό πολιτισμό, ο οποίος παρεμπιπτόντως παραμένει ένα μείζον πρόβλημα. Έχουμε ξεκινήσει ήδη το δικό μας ταξίδι, και έχουμε διαπιστώσει ότι θα πρέπει να επαναπροσδιρίσουμε τις εκδοχές της αρρενωπότητας. Συγκεκριμένα, πρέπει να ακούσουμε τις φωνές των κοινοτήτων BIPOC, queer και trans».

Πηγή: protothema.gr