Η φιλανθρωπική δράση του Ρόμπερτσον

 Ο Σκωτσέζος οπισθοφύλακας της Λίβερπουλ, ίδρυσε την φιλανθρωπική οργάνωση «AR26», ονομασία που προκύπτει από τα αρχικά του ονοματεπωνύμου και τον αριθμό της φανέλας του.

Το ίδρυμα του Ρόμπερτσον, θα παρέχει ίση πρόσβαση στην κατάρτιση, στην περαιτέρω εκπαίδευση και στις ευκαιρίες απασχόλησης, καθώς και την υποστήριξη παιδιών με κρίσιμες ασθένειες.

«Καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας μου, πάντα προσπαθούσα να υποστηρίζω φιλανθρωπικά ιδρύματα και καλές πράξεις όποτε μπορούσα, αλλά ήθελα να κάνω περισσότερα. Το AR26 θα προσπαθήσει να παρέχει υποστήριξη και ευκαιρίες σε εκείνους που, χωρίς δική τους ευθύνη, μειονεκτούν και σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκαταλείπονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτσον.

Ο διεθνής άσος, αποκάλυψε πως επηρεάστηκε από τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος έχει βραβευθεί για τις προσπάθειές του να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πείνας των παιδιών και των αστέγων στην Μεγάλη Βρετανία.

«Τους τελευταίους μήνες, ο Ράσφορντ αποτέλεσε έμπνευση για όλους, αλλά ειδικά για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι τώρα, οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι έχουμε κοινωνική ευθύνη και ότι μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη διαφορά», συμπλήρωσε ο Σκωτσέζος αμυντικός.

Πηγή: athleticradio.gr