Αιμοδοσία και προσφορά ρουχισμού από το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας

Το Προσκοπικό Δίκτυο του 3ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας, το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις:
Την Τρίτη 27/10 πραγματοποιήθηκε η πρώτη για την νέα Προσκοπική χρονιά (2η για το 2020), δράση αιμοδοσίας. Το Προσκοπικό Δίκτυο, με απόφαση της ολομέλειας του, έχει καθιερώσει 2 αιμοδοσίες το χρόνο. Η πρώτη θα πραγματοποιείται την εβδομάδα του Οκτωβρίου που συμπίπτει με την επέτειο του Όχι, και η δεύτερη κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.
Στόχος η ευαισθητοποίηση στο θέμα της αιμοδοσίας, τόσο των μελών μας όσο και της κοινωνίας γενικότερα.
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, βαθμοφόροι και μέλη του Προσκοπικού Δικτύου, επισκέφθηκαν το Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης, ” Έρασμος “.
Ο ” Έρασμος “είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με πιστοποιημένη δομή από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Ως φορέας παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, παρέχοντας πάσης φύσεως αρωγής και συμπαράστασης σε άτομα στα οποία ασκείται οποιαδήποτε μορφή βίας και αντιμετωπίζουν προσωπικά, οικογενειακά και εν γένει κοινωνικά προβλήματα.
Το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την συγκέντρωση ρούχων με σκοπό να αποδοθούν σε φορείς και άτομα που τα έχουν ανάγκη. Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με την κοινωνική λειτουργό της Οργάνωσης, μας ανέφερε ότι φιλοξενείται στη Δομή τους μία οικογένεια, και ότι υπάρχουν κάποιες ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν.
Έτσι, κανονίστηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπίας του Συστήματος, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας, πηγαίνοντας μόνο 2 άτομα για την παράδοση, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν. Καταφέραμε και καλύψαμε με ρούχα ένδυσης όλα τα μέλη της οικογένειας.
Το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ευχαριστεί τον “Έρασμο” για το σπουδαίο έργο που επιτελεί καθημερινά, αλλά και όλους τους ανθρώπους που μας βοηθούν στην συλλογή ειδών ρουχισμού.
Το 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βεροίας τηρεί πιστά το νόμο των Προσκόπων “…να βοηθάω κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση…”.
Πηγή: laosnews.gr