Μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης από την “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” – Μαγειρεύει για πολίτες που έχουν ανάγκη

Σε μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης, απέναντι σε πολίτες που, λόγω της πανδημίας, αδυνατούν να επισκεφτούν κοινωνικές δομές για να προμηθευτούν τρόφιμα, προχώρησε η δημοτική παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλου Μελά «ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

Με πρωτοβουλία του επικεφαλής της, Γιώργου Λίλτση, κάθε Σαββατοκύριακο η “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” προμηθεύει με γεύματα πενήντα συνανθρώπους μας, (εκατό μερίδες φαγητό συνολικά) τα υλικά των οποίων παραχωρούν ιδιώτες, προκειμένου να μαγειρευτούν για όλους εκείνους που τα έχουν ανάγκη.

«Είμαστε πάντα στο πλευρό των συμπολιτών μας. Μένουμε ασφαλείς, μένουμε σπίτι και μένουμε άνθρωποι» σχολιάζει σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Λίλτσης, προσθέτοντας ότι η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», έχοντας υψηλή συναίσθηση του ρόλου της προς την τοπική κοινωνία του δήμου Παύλου Μελά δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη.

liltsis-proionta.jpg

Αναλυτικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Παύλου Μελά, τονίζει:

«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και η “καραντίνα”, μέτρα που κρίθηκαν απαραίτητα από την Πολιτεία για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας, δυστυχώς επηρέασαν την καθημερινότητα μας σε πολλούς τομείς.

Έχοντας υψηλή συναίσθηση του ρόλου μας στην τοπική κοινωνία του δήμου Παύλου Μελά δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι. Μέσα σε τέτοιες πρωτόγνωρες συνθήκες η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο είναι πολύ σημαντική.

Πήραμε την πρωτοβουλία και με την πολύτιμη συνεισφορά ιδιωτών -τους οποίους ευχαριστούμε που μας παραχωρούν τρόφιμα και πρώτες ύλες – και μαγειρεύουμε για όλους εκείνους που έχουν ανάγκη.

Κάθε Σαββατοκύριακο η “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” δήμου Παύλου Μελά προμηθεύει με γεύματα πενήντα συνανθρώπους μας (εκατό μερίδες φαγητό το Σαββατοκύριακο συνολικά) που εξαιτίας της πανδημίας δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν τις σχετικές δομές».

Είναι, όπως αναφέρει, το λιγότερο που μπορεί να κάνει η δημοτική του παράταξη σε αυτή τη δύσκολη εποχή, γιατί η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του DNA της.

«Ξεκινήσαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και θα συνεχίσουμε, σε συνεργασία με το κατάστημα Bistro Eleven στην Τερψιθέα, που διαθέτει το χώρο για την προετοιμασία των γευμάτων, με τη βοήθεια του ιδιοκτήτη Βασίλη Δήμου και του μάγειρα Μάνου Αδαμόπουλου που δίνει την ψυχή του, λειτουργώντας συμπληρωματικά και όχι αντικαθιστώντας τις επίσημες αντίστοιχες δομές της Πολιτείας και της Εκκλησίας.

Άνθρωποι που δύσκολα τα βγάζουν πέρα και που έχουν χτυπηθεί από την κρίση της πανδημίας έρχονται κατόπιν συνεννόησης και ραντεβού και λαμβάνουν το δέμα τους. Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, τους δημοτικούς μας συμβούλους, και τους φίλους μας που με μεγάλη προθυμία βοηθούν σε αυτή τη δράση» επισημαίνει ο κ. Λίλτσης.

liltis-xritoytgenna-3.jpg

Πηγή: makthes.gr