Οι παίκτες της Λίβερπουλ αλληλέγγυοι στη στήριξη των προσφύγων

Οι παίκτες της Λίβερπουλ υπέγραψαν και δώρισαν φανέλες τους, προκειμένου να στηρίξουν την έκκληση της επιτροπής έκτακτης ανάγκης για καταστροφές (DEC/ Disasters Emergency Committee), η οποία θέλει να προσφέρει βοήθεια σε άτομα που ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων σε όλο τον κόσμο και κινδυνεύουν περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού.

Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα της πρωταθλήτριας Αγγλίας, σημειώνοντας ότι κάθε μία υπογεγραμμένη φανέλα – που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νίκης (4-0) των «κόκκινων» επί της Σαουθάμπτον το Φεβρουάριο του 2019 – έχει πλέον δωριστεί στη DEC, που προσπαθεί να συγκεντρώσει κεφάλαια για να παρέχει ανακούφιση σε άτομα που πλήττονται από ανθρωπιστικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο.

«Η DEC θα δημοπρατήσει τις φανέλες και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα παρέχουν στις οικογένειες καθαρό νερό, σαπούνι και πληροφορίες για τη διατήρηση της ασφάλειας τους σε όλη την πανδημία, παράλληλα με την παροχή ιατροφαρμακευτικών προμηθειών για τη φροντίδα των ευάλωτων και ασθενών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Λίβερπουλ και τους παίκτες της πρώτης ομάδας για τη γενναιόδωρη δωρεά τους στην έκκλησή μας. Μέσα σε στρατόπεδα προσφύγων και προσωρινά καταφύγια σε όλο τον κόσμο, πολλοί άνθρωποι με λίγη τροφή, καθαρό νερό και ιατρική βοήθεια», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της DEC, Σαλέχ Σαίντ.

Πηγή: athina984.gr