Μπάσκετ: Προσφορά σε νοσοκομεία και βοήθεια στον κόσμο από την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Τις πρωτοβουλίες που έλαβε για την υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και των ομάδων που έχουν πληγεί από την πανδημία του Covid-19, γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τρίτη (1/12) η ΚΑΕ Ολυμπιακός, σε λιγότερο από ένα 24ωρο μετά το πρώτο φιλικό με τον Κολοσσό Ρόδου στο πλαίσιο του του προγράμματος «Mondays Games against COVID.».

ΟΙ Πειραιώτες προσέφεραν έναν φορητό αναπνευστήρα βαρέως τύπου για την μηχανική υποστήριξη αναπνευστικής λειτουργίας των ασθενών ενηλίκων και παίδων στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικόν», 10.000 γάντια στο γενκό νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», 10.000 μάσκες στο Θριάσιο Ελευσίνας και πολλά χριστουγεννιάτικα κουτιά αλληλεγγύης σε ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους, οι οποίοι έχουν πληγεί σημαντικά από τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός και η bwin ένωσαν τις δυνάμεις τους στη μάχη κατά του Covid-19! Ο Μεγάλος χορηγός μας στηρίζει το κοινωνικό-αθλητικό πρόγραμμα αγώνων “Mondays Games against COVID” μέσω της υλοποίησης από κοινού μίας σειράς από πρωτοβουλίες.

Η bwin, πιστή στo όραμά της για έμπρακτη υποστήριξη των ανθρώπων και των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, αποδεικνύει από τις πρώτες ημέρες του ξεσπάσματος της πανδημίας του COVID-19 ότι παραμένει στο πλευρό της κοινωνίας, οργανώνοντας μια σειρά από πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του Ε.Σ.Υ, αλλά και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα του αντίστοιχου προγράμματος της ομάδας, ο οποίος διεξήχθη την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου. Η ομάδα της bwin και η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προχώρησαν στις παρακάτω πρωτοβουλίες:

Ενίσχυσαν το έργο των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν”, προσφέροντας φορητό αναπνευστήρα βαρέως τύπου για την μηχανική υποστήριξη αναπνευστικής λειτουργίας των ασθενών ενηλίκων και παίδων στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Υποστήριξαν ηλικιωμένους & μοναχικούς ανθρώπους σε πολλά σημεία της Αττικής, οι οποίοι έχουν πληγεί σημαντικά από τον κορονοϊό, παραδίδοντας χριστουγεννιάτικα κουτιά αλληλεγγύης. Τα δώρα περιλάμβαναν είδη πρώτης ανάγκης, υγειονομικό εξοπλισμό ατομικής προστασίας και λόγω των ημερών τα παραδοσιακά γλυκά και το απαραίτητο γούρι του νέου έτους.

Ενίσχυσαν το έργο των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» προσφέροντας 10.000 γάντια.

Ενίσχυσαν το έργο των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού του Θριασίου Νοσοκομείου Ελευσίνας προσφέροντας 10.000 μάσκες.

Η bwin και η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία για έμπρακτη κοινωνική ευθύνη και προσφορά, γεγονός που έχει αποδεχθεί δεκάδες φορές τα τρία χρόνια της συνεργασίας τους».

Πηγή: m.naftemporiki.gr