Ψηφιακό και σε κάθε… σπίτι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2020

«Όλοι γνωρίζουμε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Εμείς πεισμώσαμε και θα τα δώσουμε λίγο χρώμα», αναφέρει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας η οποία φέτος οργανώνει  το πρώτο ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020,  στον Καπνικό Σταθμό πραγματοποιήθηκε μία ακόμη γιορτή. Η εθελοντική αιμοδοσία είχε μεγάλη επιτυχία,  με τη συμμετοχή πάρα πολλών νέων και εξελίχθηκε σε μία πραγματική «γιορτή της πόλης».  Έτσι την χαρακτήρισε η διευθύντρια Αιμοδοσίας κα Μ. Παπαδοπούλου.

Λίγες ώρες αργότερα, αφού τακτοποιήθηκαν οι χώροι στον Καπνικό Σταθμό, οι Εθελοντές, έβαλαν πλώρη για το 8ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου το οποίο θα είναι έτοιμο στις 17 Δεκεμβρίου. «Έχουμε λοιπόν κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες στη διάθεσή μας για να μετατρέψουμε -φέτος μαζί με τον Δήμο Κατερίνης-  τον Καπνικό Σταθμό, στην πιο όμορφη και ζεστή γωνιά της πόλης», αναφέρουν και διαβεβαιώνουν πως τίποτα δεν πρόκειται να τους εμποδίσει!

Όπως αναφέρει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, «αποφασίσαμε να στήσουμε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό,  έτσι όπως το στήνουμε κάθε χρόνο,  έστω κι αν είναι μόνο για μία φωτογράφιση. Η αυλή μας θα φορέσει και πάλι τα γιορτινά της! Θα στήσουμε τη φάτνη,  το χριστουγεννιάτικο δέντρο,  θα ανάψουμε τις φωτιές,  θα στρώσουμε άχυρα παντού και θα ετοιμάσουμε τη γωνία του άι Βασίλη ο οποίος κάθε βράδυ θα διαβάζει από την πολυθρόνα του παραμύθια στα παιδιά.

Ναι! Τολμήσαμε και θα οργανώσουμε το πρώτο ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Ελλάδα για να μεταφέρουμε το εορταστικό κλίμα των ημερών σε χιλιάδες σπίτια.

Σήμερα καταγράψαμε όλες τις εργασίες και από αύριο,  ολιγομελείς ομάδες των δύο-τριών ατόμων τα οποία γνωρίζονται μεταξύ τους, θα ξεκινήσουν τις προετοιμασίες. Σας καλούμε να ρίξετε μία ματιά στη λίστα των εργασιών και να δείτε μήπως μπορέσετε να συμμετέχετε και εσείς σε κάποια από τις 12 ομάδες. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να είναι ασφαλής η συμμετοχή των εθελοντών.

Για να γίνει κατανοητό  αναφέρουμε το παρακάτω παράδειγμα: Ο Άλκης ο Παύλος και ο Ηλίας που  έρχονται, έτσι κι αλλιώς, καθημερινά σε επαφή εδώ και μήνες,  θα αναλάβουν να στολίσουν την «Παραμυθούπολη». Ο Φώτης και η Αννίτα θα κατασκευάσουν κάποια στολίδια στην αίθουσα της βιβλιοθήκης. Ο Γιώργος και ο Σταύρος θα μεταφέρουν το Χριστουγεννιάτικο χωριό από το βουνό. Ο κυρ Θόδωρος θα στολίσει με κλαδιά τα 12 σπιτάκια.

Όλες αυτές οι μικρές ομάδες θα εργάζονται ετεροχρονισμένα, θα είναι αυτόνομες και δεν θα έρχονται σε επαφή με όλες τις υπόλοιπες.  Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η προετοιμασία του Χωριού και με παρόμοιο τρόπο θα πραγματοποιούνται καθημερινά εκδηλώσεις από ολιγομελείς ομάδες 2-3 εθελοντών, όπως π.χ. παιδικές κατασκευές, αφηγήσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρο κ.α.

Ο κ. Γιώργος και η κα Βάσω με τα δύο τους παιδιά θα παίξουν κουκλοθέατρο. Οι αδερφές Λήδα και Αθηνά ετοιμάζουν ένα χριστουγεννιάτικο σκετς και θα διαβάσουν παραμύθια. Ετσι, όλες οι δραστηριότητες θα καταγράφονται (μερικές από αυτές εντός των επόμενων ημερών) και θα ανεβαίνουν, οι περισσότερες από αυτές ζωντανά, στο διαδίκτυο μέσω live streaming.»

Στόχος όπως τονίζουν είναι, να υπάρχει καθημερινά ένα πρόγραμμα τουλάχιστον 90 λεπτών με νέο περιεχόμενο το οποίο θα μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα παιδιά από το σπίτι τους είτε από την τηλεόραση ή στον υπολογιστή τους.

 

Πηγή: eptanews.gr