Roche Hellas: Στο πλευρό των oργανισμών που στηρίζουν παιδιά και χρόνιους ασθενείς.

Οι οργανισμοί που στηρίζουν παιδιά, χρόνιους πάσχοντες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού έχουν ανάγκη από στήριξη, προκειμένου να διευκολυνθούν στο δύσκολο έργο τους. Η Roche Hellas στέκεται διακριτικά στο πλευρό αυτών των οργανισμών και των ωφελούμενων από αυτούς, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τη σημασία της προσφοράς. 

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ εξαιρετικά δύσκολη εποχή, που όλοι δοκιμάζονται, που ο φόβος κυριαρχεί και μια πρωτογνωρη υγειονομική απειλή πλανάται πάνω από το κεφάλι μας σαν δαμόκλειος σπάθη, υπάρχουν άνθρωποι που δοκιμάζονται ακόμα σκληρότερα. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ενήλικες και παιδιά που καθημερινά παλεύουν με απειλητικά για τη ζωή τους νοσήματα και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης ειδικά αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο που ολόκληρη η ανθρωπότητα πολεμάει τον Covid-19.

Οι οργανισμοί που προσφέρουν έργο σε χρονίως πάσχοντες και παιδιά –μικρούς ασθενείς και παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού–επωμίζονται ένα δύσκολο έργο, συμπληρώνοντας την πολιτεία και καλύπτοντας κενά που δημιουργεί είτε η έλλειψη πόρων είτε η κρατική γραφειοκρατία. Είναι ευνόητο ότι το έργο τους σε αυτήν τη χρονική συγκυρία γίνεται ακόμα δυσκολότερο, καθώς η δημόσια υγεία βάλλεται από παντού.

Επιπλέον, σε συνθήκες Covid οι δράσεις που μπορούν να κάνουν αυτοί οι οργανισμοί για να δημοσιοποιήσουν το έργο τους και να βρουν περισσότερους υποστηρικτές συναντούν πολλές δυσκολίες. Στη στήριξη αυτών των οργανισμών, που δίνουν καθημερινή μάχη, προχώρησε η Roche Hellas, πραγματοποιώντας δωρεά επίπλων γραφείου σε συλλόγους ασθενών και μη κυβερνητικές οργανώσεις με αφορμή την ανακαίνιση των γραφείων της.

Ειδικότερα, η εταιρεία δώρισε ένα μεγάλο μέρος της προηγούμενης επίπλωσης, που περιλαμβάνει γραφεία, καθίσματα, τραπέζια συναντήσεων, ντουλάπες και μια σειρά από άλλα είδη, στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα», στον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», στην Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) καθώς και στις ΜΚΟ «Χαμόγελο του Παιδιού» και «Κιβωτός του Κόσμου».

Η Roche Hellas για περισσότερα από 40 χρόνια υπηρετεί τους Έλληνες ασθενείς, συνεισφέροντας παράλληλα στην κοινωνία μέσα από ένα ευρύ φάσμα δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.   Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση του έργου των συγκεκριμένων οργανισμών μέσω του καλύτερου εξοπλισμού των εγκαταστάσεών τους και κατ’ επέκταση η συμβολή στην εξοικονόμηση πόρων, στο πλαίσιο πάντα της σταθερής δέσμευσης της εταιρείας για τη στήριξη του κοινωνικού συνόλου και της αειφόρου ανάπτυξης.

«Στη Roche Hellas υποστηρίζουμε συστηματικά και ενεργά το κοινωνικό σύνολο με πολλούς τρόπους, ενώ παράλληλα έχουμε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τους συνεργάτες μας και εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των συνεχιζόμενων προσπαθειών. Δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια. Αντιθέτως, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ποιοι είμαστε ως Roche» ανέφερε σχετικά ο Ezat Azem, διευθύνων σύμβουλος της Roche Hellas.

Η Roche Hellas για περισσότερα από 40 χρόνια υπηρετεί τους Έλληνες ασθενείς, συνεισφέροντας παράλληλα στην κοινωνία μέσα από ένα ευρύ φάσμα δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Σήμερα συμμετέχει ενεργά στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του συστήματος υγείας αλλά και για τη στήριξη ασθενών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Παράλληλα, σε συνεργασία με συλλόγους ασθενών, επιστημονικούς φορείς και εθελοντές, συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης ασθενειών. Επειδή αποτελεί κοινό πια μυστικό πως στην εποχή της πανδημίας πολλοί ασθενείς με χρόνια νοσήματα απομακρύνονται από τον γιατρό τους ή κόβουν την επικοινωνία μαζί του και απορρυθμίζονται, είναι μεγάλος ο κίνδυνος να μπουν σε νέες περιπέτειες, αντιμετωπίζοντας υποτροπές και εξάρσεις.

Για τον λόγο αυτόν η Roche Hellas παραμένει σε απόλυτη εγρήγορση, εστιάζοντας τις προσπάθειές της στο μέτωπο του κορωνοϊού αλλά και των χρόνιων νοσημάτων, όπως ο καρκίνος του μαστού, στέλνοντας το μήνυμα πως η υγεία δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στη λοίμωξη Covid-19. Τελικά, όλοι χρειαζόμαστε συμμάχους στο πλευρό μας. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, όλοι μας έχουμε ανάγκη την έμπρακτη εκδήλωση αγάπης, το συναίσθημα, τη ζεστασιά της προσφοράς στην καρδιά μας.

Πηγή: www.lifo.gr