Ο Δήμος Κιλελέρ στηρίζει τις εθελοντικές δράσεις

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού ο δήμαρχος Κιλελέρ σε μήνυμά του, δηλώνει ότι είναι «η ανάγκη να προχωρήσουν οι πολίτες σε μια πιο υπεύθυνη θέαση του ρόλου τους και της θέσης τους στο κοινωνικό σύνολο, με την ανάληψη ενεργούς δράσης μέσω του εθελοντισμού, αποκτά σήμερα τον χαρακτήρα επείγουσας και αναπόδραστης πραγματικότητας».

Τονίζει ότι: «Σήμερα, στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε λόγω του Covid-19, οι πολίτες οφείλουν να μην απασχολούνται πια μόνο με το ατομικό συμφέρον. Οφείλουν να αντιληφθούν πως η κοινωνία που θέλουν κι η κοινωνία που τιμά την έννοια της δημοκρατίας, είναι η κοινωνία εκείνη στην οποία οι πολίτες της αισθάνονται ως αναπόσπαστα και ενεργά μέλη ενός συνόλου, κι όχι ως ξέχωρες μονάδες».

Τέλος, συγχαίρει τους εθελοντές του δραστηριοποιούνται στον Δήμο Κιλελέρ σημειώνοντας: «Οφείλουμε να συγχαρούμε τους εθελοντές που συμμετείχαν στη διοργάνωση και στην εκτέλεση των εκδηλώσεων του Δήμου οι οποίες όμως, λόγω της πανδημίας, ήταν λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά.
Επίσης θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους Μορφωτικούς – Πολιτιστικούς Συλλόγους, στους Συλλόγους και Ομίλους Γυναικών, στο Θεατρικό Εργαστήρι Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας, στους Αθλητικούς Συλλόγους, στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων, στα ΚΑΠΗ, στους Συλλόγους Αιμοδοτών, στον Σύλλογο Νεολαίας Νίκαιας, στους Συλλόγους Κοινωνικής Παρέμβασης και σε κάθε άλλον σύλλογο που δραστηριοποιείται στον Δήμο μας. Τούτοι οι σύλλογοι όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκαν άψογα με τις τοπικές κοινότητες και συνδιοργάνωσαν άρτιες εκδηλώσεις τις οποίες χάρηκαν οι πολίτες του Δήμου Κιλελέρ αλλά και οι επισκέπτες από όμορους Δήμους.
Όλοι αυτοί μας υπενθυμίζουν ότι ο εθελοντισμός, η οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος, είναι μέγιστη αξία. Είναι εκείνη η δραστηριότητα των ατόμων που διακρίνονται συνήθως από αυθορμητισμό, προσδοκία μιας δικαιότερης κοινωνίας, ελευθερία σκέψης, έκφρασης και πράξης, ευσυνειδησία και επαγγελματική νοοτροπία που γίνεται για την πραγματοποίηση συγκεκριμένου σκοπού. Αποδέκτης της δράσης των εθελοντών είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, το περιβάλλον, καθώς και κοινωνικά ζητήματα που αναζητούν λύσεις, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η υποαπασχόληση, η ανεργία, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η πολιτική προστασία.

Ο Δήμος Κιλελέρ, σε αυτήν τη δύσκολη εποχή που ζούμε λόγω του κορονοϊού, δεσμεύεται να στηρίξει και να ενθαρρύνει με κάθε μέσο τις δράσεις συλλόγων και φορέων ή απλών πολιτών γιατί έχει την πεποίθηση ότι ο εθελοντισμός συνιστά έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό και επωφελή τρόπο για την ενεργή συμμετοχή κάθε πολίτη στα διάφορα κοινωνικά ζητήματα».

Πηγή: eleftheria.gr