«Η προσφορά ως στάση ζωής» . Βρες την δική σου έμπνευση

Η προσφορά ως στάση ζωής» . Βρες την δική σου έμπνευση
Μέσα σε κλίμα χαράς, γιορτής και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου η 1η Ημερίδα των Hopeaholics για τον Εθελοντισμό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Συμμετείχαν δεκάδες προσκεκλημένοι, φίλοι των Hopeaholics, εθελοντικές ομάδες και οργανισμοί, συνοδοιπόροι στο ταξίδι της προσφοράς, αλλά και νέοι άνθρωποι που θέλησαν να ενταχθούν στους κόλπους της ομάδας των “Ελπιδοεθισμένων”.
Την εκδήλωση παρουσίασε το ιδρυτικό μέλος κ. Στέλλα Ζουλινάκη, επιχειρηματίας Ασφαλιστικός Πράκτορας, Manager και Business & Life Coach, η οποία αναφέρθηκε στην ταυτότητα της ομάδας τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Για όλους εμάς που ανήκουμε στην ομάδα δράσης και αλληλεγγύης των Hopeaholics, η αξία της Προσφοράς αποτελεί μια προσωπική ανάγκη!! Όχι υποχρέωση!! Όλες οι δράσεις μας έχουν ως στόχο την συμπαράσταση μας στον συνάνθρωπο, αλλά και την βοήθεια σε ζώα καθώς και σε ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικό μας πλεονέκτημα ότι συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς και για ότι πραγματικά χρειάζεται η κοινωνία …δεν έχουμε επιλέξει μια ευπαθή ομάδα συνάνθρωπων ή ένα τομέα προσφοράς.”

 

Στη συνέχει τον λόγο πήρε ο εμπνευστής των Hopeaholics κ. Δημήτρης Τσέλιος, Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Συγγραφέας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς εμπνεύστηκε και τί οραματίστηκε για αυτή την ομάδα, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε μία προς μία τις 30 δράσεις της ομάδας από το 2016 που ιδρύθηκε έως και σήμερα.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των Φορέων που συνεργάστηκαν οι Hopeahilics στις συγκεκριμένες δράσεις , ενώ με μεγάλη συγκίνηση έγινε η σύνδεση με την κ. Μαρία Κοτρότσου , Μητέρα της Μυρτούς.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν:
Η Εθνική Αντιπρόσωπος μέλος Δ.Σ «Europa Donna Hellas» και χειρουργός μαστού Φιορίτα Πουλακάκη, ο Δημοσιογράφος και εκπρόσωπος του περιοδικού Δρόμου «Σχέδια» και των περιηγήσεων δρόμου «Αόρατες Διαδρομές» Σπύρος Ζωνάκης, ο Ανάστασης Σταμάτης από την Πανελλήνια εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece», ο κ. Αλέξανδρος Θεοδωρίδης από το «Μπορούμε – Καμία μερίδα φαγητού χαμένη», ο Πρόεδρος της «Γέφυρας Ζωής ΑμΕΑ» Διονύσης Γουράνιος και ο κ. Γεώργιος Πυρουνάκης μέλος ΔΣ, υπεύθυνος κοινωνικής υπηρεσίας «Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας».
Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό έγιναν δεκτοί από τους συμμετέχοντες οι χαιρετισμοί δύο εξαιρετικών ανθρώπων στον χώρο του εθελοντισμού και επιτυχημένων επαγγελματιών, του κ. Νίκου Μιχαλόπουλου και της κ. Νάνσυς Νενέρογλου,  εκπροσώπων της Mentoria, υπό την αιγίδα της οποίας τελέστηκε η ημερίδα των Hopeaholics.
Θερμές ευχαριστίες για την στήριξη της εκδήλωσης στο Hellenic Media Group και τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Κανναβό, το Ράδιο Αγκαλιά, τα sites Όμορφη Ζωή και τον κ. Νίκο Αυγερινό και GNN, καθώς και στα blog Φύλαρχος και Μενιδιάτης.
Σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκε ως δώρο το Wheel of Life: ένα ευέλικτο εργαλείο Life Coaching που προσφέρει μια εικόνα 360 μοιρών για την τρέχουσα κατάσταση της ζωής μας εξετάζοντας τους βασικούς τομείς.
Τα βασικά πεδία του Wheel of Life, ανέπτυξαν με τις εμπεριστατωμένες ομιλίες τους και τη χρήση διαφανειών τα μέλη του Πυρήνα των Hopeaholics – Εθελοντές στην πρώτη γραμμή και επιτυχημένοι επαγγελματίες στους τομείς δραστηριοποίησής τους ο κάθε ένας:
Οι ομιλίες τους με αλφαβητική σειρά εμφάνισης συμπεριέλαβαν τους εξής τομείς:

· ΣΧΕΣΕΙΣ: Τίνα Βαφειάδου

Tina Vaphiadis

Lifestyle and Academic Coach

· ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και ΦΙΛΟΙ: Γιώργος Δελατόλας

George Delatolas

High performance coach & Online Marketing Consultant

· ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Κωνσταντίνα Κοντομάρη

Οικονομικός σύμβουλος- Συγγραφέας Προσωπικής Ανάπτυξης

· ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Μαρίνα Κοτελίδα

Kotelida Marina

Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας

· ΧΑΡΑ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ: Πέγκυ Μουζάκη

Peggy Mouzaki NLP Life Coach

Nlp Global Trainer & Coach

· ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ και ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Κατερίνα Μπουρδούκου

Katerina Bourdoukou

, Δοίκηση επιχειρήσεων φιλοξενίας,Trainee Life Coach

· ΚΑΡΙΕΡΑ: Ελένη Παπαδάκη

Eleni Papadaki

Σύμβουλος Καριέρας

· ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Δρ Ασπασία Πέππα

Aspa Peppa

, Σύμβουλος Εκπαίδευσης, Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Life Coach-Mentor Εφήβων-Γονέων

· ΣΚΟΠΟΣ της ΖΩΗΣ: Χριστίνα Πίκουλα

Despina Pikouli

Personal, Team & Business Coach

· ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Δέσποινα Πίκουλη

Despina Pikouli

Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προώθησης της Μουσικής Παιδείας στον Δήμο Φυλής, Δημοσιογράφος- Μέλος της Ένωσης Συντακτών ( ΕΣΗΕΑ) και Εκπαιδευόμενη Executive Coach and Mentor

· ΑΞΙΑ της ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ: Μιχάλης Σαμόλης

Mixalis Samolis

Πωλητής στο περιοδικό δρόμου «Σχεδία» και Οδηγός στις «Αόρατες Διαδρομές» της Σχεδίας.

· ΥΓΕΙΑ: Σαπφώ Στραβαρίδου

Sapfo Stravaridou

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

· Τρέχουσα Δράση: Μαρία Πετρίδη

Marie Petridi

Life Coach – συντονίστρια της τρέχουσας δράσης #eimai dipla se kapoion pou me xreiazetai

Κλείνοντας ο Δημήτρης Τσέλιος

Dimitris Tselios B

κάλεσε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα των Hopeaholics, να συμπληρώσουν το σχετικό link δήλωσης:

https://forms.gle/vV5zCRxHhXpKusEBA, το οποίο βρίσκεται στην σελίδα των Hopeaholics , www.hopeaholics.org

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, όταν η κ. Στέλλα Ζουλινάκη

Stella Zoulinaki

ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκε ένα μικρό απόσπασμα από τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί :«όσο περισσότερο δίνουμε τόσο περισσότερο έχουμε, όσο περισσότερο αγαπάμε τόσο περισσότερο μας αγαπούν. Αυτό είναι έτσι!». Αυτό θα μπορούσε να είναι το ρητό των εθελοντών…

Όλοι μαζί επιβεβαίωσαν με συγκίνηση και χαρά το motto των Hopeaholics “Όσο υπάρχουν Άνθρωποι, υπάρχει Ελπίδα”.
Πηγή: hellenicmediagroup.com/