Η Σύρος στηρίζει πολίτες με τόνους αγάπης μέσω της ανταποδοτικής ανακύκλωσης

O Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Σύρου- Ερμούπολης (ΦΟΔΣΑ) συμπληρώνοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ρούχων, ενημερώνει τον κόσμο που  συμμετέχει και ανακυκλώνει στη δράση  για την 4η αποστολή  7,5 τόνων μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών.

Συνολικά από την έναρξη της δράσης (Δεκέμβριος 2019) έως σήμερα, ένα χρόνο μετά, 25,5 τόνοι ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη, μέσω της δικής σας ανακύκλωσης έγιναν τρόφιμα, σχολικά είδη και το

κυριότερο μέσω της κυκλικής οικονομίας  δεν επιβάρυναν το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος, μέσω του Φο.Δ.Σ.Α , έχει τοποθετήσει σε δύο σημεία του νησιού, στην Ερμούπολη (στον δημοτικό χώρο στάθμευσης πλησίον Σκλαβενίτη) και στον Φοίνικα (έμπροσθεν του αγροτικού ιατρείου), κόκκινους κάδους ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΡΟΥΧΩΝ και ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ που δέχονται καθαρά κλεισμένα σε σακούλες ρούχα και άλλα συναφή υλικά.

Η ανταπόδοση ανά τόνο, λόγω των εορταστικών ημερών, προσφέρεται σε δωροεπιταγές από κρεοπωλείο  με διαχειριστή την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και ένα μέρος θα διατεθεί για είδη ιματισμού καθαριότητας  σε μεγάλο κοινωφελές ίδρυμα του  νησιού μας.

Θερμές ευχαριστίες στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας, στον Αντιδήμαρχο Πέτρο Μώττο και στον προϊστάμενο της υπηρεσίας Γιάννη Χρόνη καθώς και στους υπαλλήλους που βοήθησαν στην αποστολή του φορτίου .

Επίσης ευχαριστούμε την Ένωση Φορτοεκφορτωτών Σύρου και τον κ Μανώλη Βαμβακούση .

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην  εταιρεία ΕΡΜΗΣ μεταφορική Σύρου  για τη συνεχή στήριξη της δράσης μας.

“Ευχαριστούμε ολόψυχα του συμπολίτες μας, οι οποίοι στήριξαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και απέδειξαν έμπρακτα τόσο την περιβαλλοντική τους συνείδηση όσο και την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον τους προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με τόσα μεγάλα αποτελέσματα από τον πρώτο χρόνο της δράσης”. 

Αγγελική Πρίντεζη

Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Περιφέρειας Ποσειδωνίας

Εντεταλμένη Κοινωνική Υπηρεσίας (πλην ΚΑΠΗ)

Αντιπρόεδρος Φορέα Ανακύκλωσης Δήμου Σύρου Ερμούπολης (ΦΟΔΣΑ)

Πηγή: koinignomi.gr