Ολοκληρώθηκε η διανομή προϊόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ στο Δήμο Αγιάς

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα» του Δήμου Αγιάς, η διανομή προϊόντων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στους δικαιούχους του Δήμου Αγιάς.

Συγκεκριμένα διανεμήθηκαν τα εξής προϊόντα: κοτόπουλο, χοιρινό κρέας, τυρί φέτα, γραβιέρα,  ελαιόλαδο, αλεύρι, μαρμελάδα, ρύζι, ζάχαρη,  κριθαράκι, μέλι, φρυγανιές,  φακές, φασόλια, πελτές, σαμπουάν,  σαπούνι, σκόνη πλυντηρίου, οδοντόκρεμα.

Συνολικά εξυπηρετήθηκαν 296 δικαιούχοι, όπου μαζί με τα ενεργά μέλη των νοικοκυριών αυτών ανήλθαν στα 613 μέλη.

Στη Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Λάρισας με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» δήλωσαν συμμετοχή και συμπεριλαμβάνονται ο Δήμος Λαρισαίων (leader) που έχει και την ευθύνη για την οργάνωση και διενέργεια του προγράμματος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ και οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».  Ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ είναι άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας όπως ορίζεται από την υπ’αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπως επίσης και άστεγοι .

Πηγή: larissanet.gr