Θεοδωρικάκος: Πρόγραμμα 10 δράσεων για τον Υμηττό και θεσμοθέτηση των εθελοντικών οργανώσεων

Πιστοποίηση της δράσης όλων των εθελοντικών οργανώσεων

Την πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών να γίνει εντός του επόμενου τριμήνου νόμος του κράτους η θεσμοθέτηση των εθελοντικών οργανώσεων έκανε γνωστή ο Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ), στην Ηλιούπολη.

Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει η προσδοκία να μπει τάξη, αλλά και να ενισχυθεί το εθελοντικό κίνημα, με την πιστοποίηση της δράσης όλων εκείνων οι οποίοι μετέχουν σε αυτές τις προσπάθειες.

Έτσι, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, «πολιτεία και εθελοντές θα προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Υμηττού».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του συνδέσμου, δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, είχε τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους που μετέχουν στον ΣΠΑΥ, καθώς και με εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής, προκειμένου να συζητήσουν το πρόγραμμα 10 δράσεων για την προστασία και ανάπτυξη του Υμηττού, το οποίο θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου το υπουργείο Εσωτερικών μέσα από το «Αντώνης Τρίτσης».

Αυτές, όπως τις ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι οι εξής:

  1. Αναβάθμιση των παρατηρητηρίων του Υμηττού για την ενίσχυση του πολύτιμου έργου της δασοπροστασίας.
  2. Προμήθεια νέων δεξαμενών νερού για την αύξηση των σημείων ανεφοδιασμού πυροσβεστικών οχημάτων και ελικοπτέρων.
  3. Παροχή νέων πυροσβεστικών οχημάτων άμεσης επέμβασης για τους δήμους και τις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης γύρω από τον Υμηττό.
  4. Ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων και των στελεχών Πολιτικής Προστασίας των δήμων με πυροσβεστικό εξοπλισμό, μέσα ατομικής προστασίας και εξοπλισμό ασύρματης επικοινωνίας.
  5. Δημιουργία σύγχρονων πυλών ενημέρωσης κοινού για λόγους Πολιτικής Προστασίας.
  6. Δημιουργία πρότυπων υπαίθριων περιβαλλοντικών χώρων για την ενίσχυση της φιλοδασικής συνείδησης.
  7. Δημιουργία σύγχρονου κέντρου επιχειρήσεων του ΣΠΑΥ και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη θωράκιση και την προστασία του Υμηττού, με την κωδική ονομασία «Smart Υμηττός».
  8. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για την καθιέρωση του Υμηττού ως του 1ου Zero Plastic Βουνού της Ευρώπης.
  9. Χρηματοδότηση χρήσιμων μελετών για την προστασία και την ανάδειξη του Υμηττού.
  10. Ενίσχυση του στόλου του ΣΠΑΥ με νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα – Carbon Free Hymettus.

Πηγή: newsbreak.gr