Η ΧΑΝΘ και 14 ακόμη φορείς της πόλης κάνουν το Χριστουγεννιάτικο “τραπέζι”…

Μετά την επιτυχημένη σύμπραξη κοινωνικών φορέων για την διενέργεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Χ.Α Ν.Θ, μόλις λίγες μέρες πριν, 16 φορείς της κοινωνίας των πολιτών ενώνουν εκ νέου τις δυνάμεις τους, αυτή τη φορά για την συγκέντρωση σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα προσφερθούν τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων σε ανθρώπους που περνούν δύσκολα και αξίζουν την προσοχή και την αγάπη μας.
Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωνικής Προσφοράς της ΧΑΝΘ διοργανώνεται ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για τους συμπολίτες μας που στερούνται τα βασικά είδη επιβίωσης και εξαιτίας της ιδιαίτερης συνθήκης που επιφέρει στην οικονομία η πανδημία, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.
Η ΧΑΝΘ σε συνεργασία με 14 μη κερδοσκοπικούς φορείς θα ενεργοποιήσουν το επόμενο διάστημα τα μέλη τους με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα διανεμηθούν σε ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά οικογένειες, τις οποίες σταθερά υποστηρίζουν, βάση συγκεκριμένων κριτηρίων. Η δράση συγκέντρωσης τροφίμων θα γίνει από τις 10 ως τις 22 Δεκεμβρίου, με στόχο η διανομή τους να γίνει πριν τα Χριστούγεννα.
Στη ΧΑΝΘ, παραμένουμε ενεργοί εθελοντές και συνεχίζουμε την προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη.
Οι 15 κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν στην Τράπεζα Τροφίμων είναι : Χ.Α.Ν.Θ., Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Αχτίδα, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης.
Σε όλη τη διαδικασία συγκέντρωσης, συσκευασίας και διανομής που θα γίνει από τους εθελοντές όλων των συνεργαζόμενων σωματείων θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα που ορίζονται από τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης, στις ευάλωτες μονογονεϊκές οικογένειες που στηρίζει η Τράπεζα Τροφίμων της Χ.Α.Ν.Θ., στο Φιλανθρωπικό Σωματείο ΑΡΤΟΣ –ΔΡΑΣΗ και στα Παιδικά Χωριά SOS Πλαγιαρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK
Ymca Thessaloniki Social Action

https://www.facebook.com/YmcaThessalonikiSocialAction

Πηγή: thinkfree.gr